ПРОВЕДЕНА ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА НА ЗАКАРПАТТІ

2 листопада 2016 року

Доцентом кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, заступником декана факультету ветеринарної медицини Деркачем С.С. проведена профорієнтаційна робота у ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» на відділенні ветеринарної медицини. Унікальністю відділення є те, що це єдиний навчальний заклад області, який готує фельдшерів ветеринарної медицини та цим самим забезпечує ветеринарно-санітарне благополуччя тваринництва. Відділення ветеринарної медицини було відкрито у 1959 році. За цей час диплом фахівця ветеринарної медицини одержали 3300 юнаків і дівчат.


Головним завданням відділення є підготовка висококваліфікованих фельдшерів ветеринарної медицини.  В даний час на відділенні навчаються понад 170  юнаків і дівчат.
Навчальний процес забезпечують 10 викладачів: 8 викладачів – спеціалісти вищої категорії, (із них 4 викладачі-методисти), всі вони мають вищу педагогічну освіту, шестеро – магістри ветеринарної медицини. Всім їм притаманна висока педагогічна майстерність, належна теоретична та практична підготовка. Очолює відділення Кириленко Леся Іржіївна,  викладач вищої категорії, викладач-методист.


У навчальному процесі широко використовуються інноваційні технології, активні методи навчання. На відділенні функціонують десять лабораторій та один кабінет, а саме:
•    анатомії і фізіології с-г тварин;
•    акушерства, гінекології та штучного осіменіння с.-г. тварин;
•    внутрішніх незаразних хвороб;
•    епізоотології з мікробіологією;
•    фармакології;
•    патологічної фізіології та патологічної анатомії;
•    хірургії ветеринарної медицини;
•    паразитології та інвазійних хвороб тварин;
•    ветеринарно-санітарної експертизи з основами переробки продуктів      тваринництва;
•    годівлі с.-г. тварин;
•    тваринництва, зоогігієни та ветеринарної санітарії (кабінет).
Крім того працюють:  аудиторія інноваційно-комунікативних технологій, музей нормальної і патологічної анатомії, навчальна клініка ветеринарної медицини. Для ефективного використання комп'ютерної техніки в коледжі створено загальний банк комп'ютерних,  демонстраційних,  нав-чальних і контролюючих програм.


Практичні заняття проводяться також на базі навчальної клініки ветеринарної медицини, базових тваринницьких господарств та установ державної ветеринарної медицини.
На рівні галузі викладачами підготовлено:
•    навчальні посібники;
•    навчальні програми;
•    відеофільми;
•    матеріали з тестового контролю знань.
Всі випускники коледжу мають змогу продовжити навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на факультеті ветеринарної медицини за скороченою програмою . Також всі студенти відділення мають  змогу отримати додаткову професію «Оператор штучного осіменіння тварин» та посвідчення водія категорій "В", "С".
На самому початку проведена зустріч з директором коледжу Юрієм Юрійовичем Садварі – знаною людиною в галузі ветеринарної медицини області та України.


Були обговорені проблеми та перспективи розвитку відділення ветеринарної медицини, а також можливі шляхи співпраці з факультетом ветеринарної медицини НУБіП України.
Після зустрічі проведена екскурсія відділенням ветеринарної медицини та клініками коледжу. Слід відмітити, що всі клініки та територія після капітального  ремонту. На території клініки є навіть страуси. Директором коледжу проведена надзвичайно велика робота щодо підвищення рівня практичної підготовки студентів відділення.


Під час зустрічі зі студентами Сергій Степанович розповів про переваги навчання у НУБіП України та презентував їм факультет ветеринарної медицини, який є центром ветеринарної науки України, наголосивши, що всі дороги ведуть в столицю. У студентів виникало багато запитань щодо умов проживання, її вартості, вартості контрактної форми навчання, можливості продовження навчання у магістратурі та терміну навчання після коледжу. Вже 11 листопада деякі студенти відвідають факультет ветеринарної медицини у Києві.
 

Завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

В. Любецький.
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook