Новітня сертифікована лабораторія на кафедрі автоматики та робото- технічних систем ім. академіка І.І.Мартиненко

31 серпня 2016 року

     Schneider Electric – відома у світі фірма з центральним офісом у Франції, що випускає сучасне електрообладнання для автоматизації складних об’єктів, у т.ч. сільськогосподарського призначення. Її контролери, частотні перетворювачі, інша електронна апаратура завоювали заслужену довіру та популярність у всьому світі.
     Саме таке обладнання на загальну суму майже 0,5 млн. грн. за рекомендацією випускників ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження і було безоплатно передано ТОВ «Шнейдер Електрик Україна» на кафедру автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка для створення спеціальних стендів.

     Кафедра із поставленою задачею успішно справилася – була створена авторизована навчальна лабораторія Schneider Electric. П’ять навчально-наукових стендів для керування основними споживачами електричної енергії –асинхронними коротко-замкнутими електричними двигунами було спроектовано, змонтовано і запрограмовано співробітниками кафедри Володимиром Грищенком, Юрієм Цицюрським, Дмитром Лавінським у відповідності до вимог Schneider Electric. Тривалий час відбувалось їх налагоджування та випробування.

    І ось нарешті 30 серпня 2016 р. у присутності представників ТОВ «Шнейдер Електрик Україна» Антона Лісняка, координатора навчальних центрів, Юрія Карпуся, керівника групи маркетингу, Віталія Устимчука, продакт-менеджера (Юрій і Віталій – це випускники нашого інституту), Сергія Кваші, проректора з навчальної та виховної роботи, Володимира Козирського, директора ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, великої групи гостей кафедри авторизована навчальна лабораторія Schneider Electric була урочисто відкрита, а університету вручено сертифікат її відповідності вимогам фірми Schneider Electric. Зазначене дозволить проводити не лише заняття зі студентами, а і підвищувати кваліфікацію інженерного персоналу з автоматизації, використовуючи при цьому бренд знаменитої фірми.
Результати успішної співпраці дозволяють робити висновки про добру перспективу: отримано згоду представників Schneider Electric про наступні поставки високотехнологічного обладнання.


     Кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка щиро вдячна ТОВ «Шнейдер Електрик Україна», дирекції ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, ректорату за всіляке сприяння у створенні сучасної лабораторії.

Завідувач кафедри автоматики
та робототехнічних систем
ім. акад. І.І. Мартиненка В. Лисенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook