«Школа першокурсника» відкрила свої двері для студентів контрактної форми навчання

15 серпня 2016 року

     15 серпня в університеті продовжила свою роботу «Школа першокурсника» для понад 400 студентів нового набору, які вступили в 2016 році до НУБіП України на навчання за контрактною формою. За кілька днів першокурсників, які навчаються за рахунок контракту з фізичними особами, ознайомлять з університетом, організацією навчального процесу, можливостями самореалізації. 

     Студентів першого курсу 13 факультетів та 3 навчально-наукових інститутів привітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Він наголосив на тому, що в 2016 році НУБіП вже в 119-тий раз гостинно відкрив двері першокурсникам. Ректор поділився спогадами про те, як сам у 1973 році також переживав схожі відчуття, будучи першокурсником інженерного факультету.   

     Станіслав Ніколаєнко з гордістю зазначив, що від часу заснування і до сьогодні університет дав путівку в життя більш, ніж 150 тисячам випускників, серед яких значна кількість вдатних особистостей, науковців зі світовими іменами, громадських діячів, політиків, успішних бізнесменів. Він закликав юнаків та дівчат ефективно використати час для якісного навчання, яке забезпечить їм істотні переваги на ринку праці та швидке професійне зростання. 

     Ректор ознайомив першокурсників з величезною матеріально-технічною базою, яку має наш університет. Він запевнив першокурсників, що вони навчатимуться в гарних умовах і матимуть всі можливості ставити високі цілі і досягати їх. Для цього необхідно бути працелюбними, цілеспрямованим і використати всі наявні в університеті можливості.  

     

     

     Далі першокурсники прослухали першу в їхньому житті лекцію. Вона покликана ознайомити вчорашніх абітурієнтів з університетом. Яка його структура, у чому специфіка навчального процесу, які є можливості для самореалізації, перспективи подальшого навчання? На ці та інші запитання вичерпну відповідь першокурсникам дала начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх. Мова йшла семестрове навчання, залікові та екзаменаційні сесії, систему оцінювання знань. 

     Оксана Рябченко директор ННЦ міжнародної діяльності акцентувала увагу на вивченні іноземних мов, практиках, навчанню і стажуванню за кордоном у рамках партнерських угод.

     Після цього першокурсники ознайомляться зі студентським самоврядуванням університету, можливостями розвитку творчих здібностей, напрямками удосконалення фізичного розвитку.
 

 

Лариса Кліх,
начальник навчально-методичного відділу 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook