Вступна кампанія 2016. Випускники технікумів і коледжів складають вступні випробування

22 липня 2016 року

 22 липня. Сьогодні 600 студентів складали вступні випробування на бакалавраті. Найпершими з ними справилися на технічних спеціальностях. І наше перше міні-інтерв’ю - з Віталієм Павлюком, який з дипломом з відзнакою закінчив Київський транспортно-економічний коледж і обрав для подальшого навчання наш університет, зокрема спеціальність «транспортні технології». 

 
Для цього маю дві поважних причини, говорить хлопець. Перша суто прагматична – мешкаю неподалік, в селі Хотів, тож добиратися до вишу дуже зручно. Друга більш вагома – економіку країни зараз в основному підтримує аграрний сектор, в якому далеко не останню роль відіграє логістика, транспортні технології. І я, як молодий громадянин України, хочу стати фахівцем саме в цій галузі, яка на сьогодні дуже актуальна. Я вже знаю чимало – завдяки Тетяні Фриюк, яка читала у нас в коледжі і вантажні перевезення, і логістику, і вантажознавство. Але хочу знати більше, щоб бути успішним. 
 
Зараз чимало студентів виїздять на навчальні практики за кордон, і не стільки для того, аби набути глибоких професійних знань, а щоб просто заробити. І їх в цьому важко винуватити: життя студентства нелегке. Це, так би мовити, заробіток на один день. Але, як на мене, краще обрати за місце навчання виш, який тобі особисто подобається, а для практики - провідне і успішне українське господарство, де б з часом можна було набути необхідних навичок, заявити про себе і заснувати власну справу. Це – інвестиція тривала, але перспективніша. І саме це я сподіваюся знайти з допомогою НУБіП.
 
Артем Лопатюк з 199 балами, хоч і закінчував Немішаївський агротехнічний коледж за спеціальністю «експлуатація, ремонт та обладнання», для подальшого навчання обрав іншу – «галузеве машинобудування». Матиму два різних дипломи, обгрунтовуючи свій вибір, говорить він. Чому прийшов до НУБіП? Мені вистачило одних відвідин університетського Дня відкритих дверей, аби зрозуміти: кращої перспективи немає. І хоч більшість його академічної групи залишилася на навчання у бакалавраті коледжу, переконаний у власному виборі. 
 
У Ігоря Кулеші, який з «червоним дипломом» і 200 балами закінчив Таращанський агротехнічний коледж, у нашому університеті навчається чимало друзів. Тож за рекомендаціями справа не стала. Свою роль зіграла і висока кваліфікація викладачі факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного НУБіП, які у коледжі вели заняття. А ще зважив на поради викладача улюбленого предмета «автоматизація технологічних процесів» Ніни Пишної. Тому і складав сьогодні іспит на спеціальність «енергетика, електротехніка та електромеханіка» саме до нашого вишу. 
 
А поки абітурієнти складали випробування, у холі першого корпусу переживали їхні батьки: емоції ще ніхто не відміняв! Так було, є і буде, хоч й надворі електронна ера. Тетяна Мамчуровська з Новоград-Волинського і Раїса Степанюк з Шепетівки познайомилися тут, поки їх доньки Ярослава і Юлія намагалися переступити «поріг» на спеціальність «облік і аудит». Обидві були вражені дружньою атмосферою, яка панує в приймальній комісії, щирістю її працівників, їхньою готовністю допомогти і відповісти на всі запитання. За що і висловлюють велику подяку керівництву університету. Але основну інформацію почерпнули з університетського сайту: за їх словами, інформація викладена так чітко і логічно, що додаткові коментарі не потрібні. 
 
Валентин Обрамбальський
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook