Наукові здобутки квітня

5 травня 2016 року

Для студентів економічного факультету квітень місяць виявився досить продуктивним в плані наукового розвитку та апробації наукових досліджень. Студентки економічного факультету - члени наукового гуртка «Клуб фінансового аналітика» Заліпська Аліна та Бєляєва Єлізавета прийняли участь у І Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Розвиток підприємництва в умовах євроінтеграції: проблеми та рішення очима студентів» у Національному університеті «Львівська політехніка», м. Львів.

 

Виступи дівчат стосувалися тематики фінансування аграрного підприємництва та інвестування у малий та середній бізнес на селі. Теми досить цікаві та важливі в контексті підвищеної уваги до цього питання керівних органів держави та європейських фондів, що готові профінансувати проекти з ровитку МСП у сільському господарстві. Жваву дискусію викликало питання мораторію на продаж землі та можливості українських підприємців володіти нею, а також питання фінансування та впровадження інноваційних розробок у роботу підприємств такого розміру.

Усіх учасників заходу нагороджено іменними сертифікатами, що засвідчують участь у конференції.
Також 21-22 квітня студенти економічного факультету Кириша Олександр, Горбенко Альона та Ілляшенко Артем взяли участь у XI Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Стан та перспективи розвитку бухгалтерського обліку, аналізу і контролю в умовах трансформації національної економіки» у
Львівському торговельно-екоомічному університеті, м. Львів.

 

Студенти виступили з доповідями, що торкалися процесу контролю за витрачанням фінансових ресурсів держави та впровадження програмно-цільового методу при плануванні видаткової частини бюджетів і використання електронного документообороту у відносинах держави та споживачів її послуг.

Виступи викликали жваву дискусію, адже питання економії державних коштів та контролю за дотриманням їх цільового використання є досить актуальними на сучасному етапі дефіциту бюджетних ресурсів.
Студенти отримали перемоги у трьох із шести номінацій:

- Горбенко А.В. отримала перемогу у номінації «За оригінальність теми та важливість результатів дослідження»;
- Кириша О.В. отримав перемогу у номінації «За креативність у дослідженні проблем формування місцевих бюджетів»;
- Ілляшенко А.І. отримав перемогу у номінації «За практичну значущість результатів дослідження».

 

Вітаємо студентів та бажаємо натхнення у подальших наукових звершеннях!!

 

Ірина Титарчук,
доцент кафедри фінансів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook