Цікаві публікації журналу «Плантатор»

20 квітня 2016 року

      В наукову бібліотеку НУБіП України надійшов черговий номер журналу «Плантатор» (№ 2. 2016 року). Цей щоквартальний журнал було засновано 2010 ріці,  засновник: ТОВ «АГП Медіа». В журналі друкуються наукові статті, цікаві інтерв’ю та інформація про виставки за різними напрямами в агробізнесі. Подається реклама інноваційних  препаратів по догляду та захисту рослин. В кожному випуску видання представлені статті науковців нашого університету. До вашої уваги зміст та анотації до статей. Журнал буде корисний для викладачів та студентів ряду факультетів сільськогосподарського спрямування. З виданням можна ознайомитись в читальному залі для науковців наукової бібліотеки, корпус № 4, кімната № 41.

 

  Федосій І. Пучкова продукція буряків  / І. Федосій // Плантатор. - 2016. - № 2. - С. 32-34.

 

Коренеплоди столового буряка привабливого темно-фіолетового, бордового забарвлення є основою багатьох перших страв, вінегретів, салатів, через що мають попит у будь-яку пору року. Прагнення отримати більш ранню продукцію зумовило вирощування буряків на пучкову продукцію. На відміну від зморшкуватих коренеплодів, які долежали від минулого врожаю до літа, вони незрівнянно смачніші й соковитіші, тим більше що коренеплоди сучасних сортів містить до 16% цукрів, до 2,5-3% білка, вітаміни С, В, Р, РР, без концентричних кілець і сильного бурякового присмаку. Саме буряку зобов'язана поява агротехніки пучкової продукції, яка дещо інакша від звичайної.

 

     Гончаренко В. Удобрення овочів для тривалого зберігання  / В. Гончаренко // Плантатор. - 2016. - № 2. - С. 40-48.

 

Вирощування якісної лежкої овочевої продукції тісно пов'язане з потенціалом сорту, сумою позитивних температур, опадами,а головне з нормами й співвідношеннями добрив. Допомогти у цьому українським фермерам можуть розробки вітчизняних учених.

 

 

     Дидів І. Технологія розсади селери коренеплідної / І. Дидів, О. Дидів, А. Дидів // Плантатор. - 2016. - № 2. - С. 78-82.

 

Маючи цілющі властивості, селера до того ж є доволі прибутковою культурою: останнім часом ціна на неї коливається в межах 20-35 грн/кг, а то й більше. Найбільшу популярність цей овоч має саме в зимово-весняний період, хоча попит на неї спостерігається протягом усього року. Висока рентабельність вирощування селери пов'язана насамперед із тим, що попит перевищує пропозицію.

 
 
Думич В. Машини для садіння розсади  / В. Думич, Р. Лейко // Плантатор. - 2016. - № 2. - С. 110-115.

 

В останні роки набув популярності метод касетного вирощування горщикової розсади у пластмасових коміркових касетах і паперових ємкостях "паперпот", "культоплант", "плантек", піддонах тощо. Рослини "горщикової" розсади садять на полях разом із субстратом, в якому їх вирощували і де розміщено кореневу систему. Надаємо огляд розсадосадильних машин, які пропонують українські виробники.

 
 

      Книш В. Екологічні кавуни на неполивних землях  / В. Книш // Плантатор. - 2016. - № 2. - С. 74-77.
 
Для підвищення продуктивності кавуна столового на неполивних землях, збереження та раціонального використання родючості ґрунту, зменшення агрохімічного навантаження на ґрунт, отримання високоякісної продукції спеціалізованим господарством рекомендують упроваджувати екологічну технологію вирощування баштанних культур.

 

 

 

 

 

      Кравець І. Кліщі та нематоди в насадженнях суниці / І. Кравець // Плантатор. - 2016. - № 2. - С. 98-100.
 
Серед шкідників, що живляться на суниці, істотної шкоди завдають кліщі (суничний, звичайний павутинний) і нематоди (сунична, стеблова). На території України вони поширені повсюди, а особливо в регіонах масового вирощування суниць - в Лісостепу та Поліссі.
 
  
 
 
 
 
 
 
        З бібліографічним описом статей, що ввійшли в цей випуск, можна ознайомитись в електронному каталозі наукової бібліотеки у базі даних «Електронна картотека статей».
Людмила Артюх,
завідувач сектору інформаційно-
бібліографічного обслуговуванн
я
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook