Університет відзначив Міжнародний день студента

17 листопада 2015 року

     17 листопада в Національному експоцентрі України університет відсвяткував Міжнародний день студента. Після виконання аматорами Гімну НУБіП ведучі запросили до вітального слова ректора Станіслава Ніколаєнка. Вітаючи, Станіслав Миколайович звернувся до історії самого свята. Цього дня 1939 року нацисти здійснили штурм Університету Праги після масової студентської демонстрації проти вбивства Яна Оплетала. Вперше день було відзначено у 1978-му в Лондоні Міжнародною Радою Студентів, серед членів якої чимало біженців. 

     І сьогодні, більш, ніж 163 мільйони студентів відзначають це свято в усьому світі та 2,5 мільйони в Україні, продовжив ректор. НУБіП представляє славна когорта молодих людей, які зроблять все для того, щоб наша країна процвітала. Головне ж завдання для студентів сьогодні – здобути якісні знання, а університет для цього надає всі можливості.

     Наші студенти, безумовно, талановиті. І підтвердження цьому – численні здобутки. Іменними стипендіатами в цьому році стали Владислав Величко, студент другого курсу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Інна Сташевська, студентка третього курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, Аліна Яковенко, студентка другого курсу механіко-технологічного факультету. Вони отримали відповідно стипендію Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України. Олеся Рогаль, Данііл Мазуренко, Микола Яременко, Віктор Трохименкопереможці ІІ етапу всеукраїнських студентських олімпіад.

     Активно протягом року молодь займалася в наукових гуртках. Призерами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2014/2015 навчальному році стали Юрій Масалович, Леся Сімонова, Владислав Колесник, Ольга Голячук, Ніна Дворнік, Майя Антонова.

     Пишаємося й спортивними здобутками наших студентів. Ярослав Нікітін, Олег Паляруш, Олександр Андросович завоювали титули чемпіонів світу з пауерліфтінгу. А Олександр Савлук став чемпіоном Європи з греблі на каное.
     Збірні університету з перетягування канату, футболу, волейболу, баскетболу, п’яти сил – призери і фіналісти змагань всеукраїнського рівня.

     Наші творчі художні колективи вже давно стали улюбленцями не лише українських шанувальників, а й покорили серця закордонного глядача. Це лауреати міжнародних конкурсівнародний ансамбль пісні і танцю «Колос», зокрема, Павло Стаднік, Ірина Бойко та солісти ансамблю Тетяна Симоненко і Михайло Мазур, академічний хор університету, чоловічий вокальний ансамбль «Амеро», хореографічний ансамбль «Сузір’я» та його солістка Поліна Іванюк, ансамбль бального танцю «Чарівність» і його солісти Сергій Тарасюк та Ірина Волосюк, студентський народний театр «Березіль» і його виконавці Віталіна Березинець, Віктор Литвин та Василь Смертюк.

     Та й про кожного студента можна говорити добрі слова. Україна – аграрна країна, зазначив ректор. Третина ВВП створена саме в аграрному секторі. І в цьому є заслуга наших викладачів та студентів!

     До речі, напередодні свята 238 кращих студентів університету, серед яких відмінники навчання, активісти студентського самоврядування, переможці олімпіад, наукових конкурсів, спортивних змагань і учасники художньої самодіяльності відзначено преміями.

     На студентське дійство завітав голова наглядової ради університету Микола Томенко. Він побажав винуватцям свята, насамперед, патріотизму та пронести його через усе життя, кохання, любові, удачі особистої, університету і всій Україні.

 

     Потому Станіслав Ніколаєнко вручив нагороди студентам нашого славного університету. За результатами особистого академічного рейтингу кращими стали Марія Митрофаненко та Софія Царинник, а кращим науковцем – студент магістратури першого року навчання ННІ лісового і садово-паркового господарства Іван Кімейчук. Відзначені і представники студентського самоврядування, зокрема, Тарас Савчук у номінації «Кращий голова студентської ради гуртожитків», Ольга Голячук у номінації «Краща голова студентської організації факультету».

     Під оплески глядачів на спортивну арену Експоцентру вийшли збірні команди: чемпіони України 2015 – збірна НУБіП України та переможці Кубку України 2015 – збірна Національного університету державно-податкової служби України. Підтримували їх представниці збірної університету з спортивної аеробіки. Але крапка у фіналі суперкубку України з перетягування линви не поставлена. Через технічні причини не був зіграний п’ятий раунд. Суддя зафіксував рахунок 2-2 за результатами чотирьох підходів. Останній раунд команди проведуть незабаром.

    

     Продовжився спортивний блок нагородженням за номінаціями. Кращим спортсменом став студент магістратури факультету аграрного менеджменту Сергій Романчук, а кращим курсантом військової кафедриЯрослав Нестерук.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша вручив відзнаки спортсменам Тетяні Петрович, Дмитру Войтюку, Андрію Меженському, Володимиру Білінському, Михайлу Сятині, Юрію Ногтеву. Дипломами нагороджені також Богдан Васюта, Павло Нагієв, Владислав Савицький, Олександр Андросович, Едуард Іванюк, Олег Паляруш.

     Усіх дипломантів, студентство та гостей привітав майбутній студент, лауреат конкурсу імені Петра Яцика, учень 5-го класу 269 загальноосвітньої школи Тихін Кістень гуморескою Павла Глазового «Кумів реактор».

       Під час урочистостей відбувся фінал мистецької акції «Пісенні баталії».

     Нагороди учасників творчих колективів кафедри культурології також знайшли своїх власників. Це – Максим Гненюк із факультету конструювання та дизайну у номінації «Найпопулярніший співак НУБіП України», Артур Гайдай – представник агробіологічного факультету в номінації «Універсальний артист НУБіП України» та студентка факультету інформаційних технологій Антоніна Штика в номінації «Золотий соловейко НУБіП України».

     Продовжилося свято дискотекою.

N.B. Також сьогодні відбулася зустріч ректора з новообраними головами студентських організацій факультетів, на якій домовлено працювати системно, разом долати прояви нестатутних відносин, поліпшувати якість освіти, студентський побут і дозвілля.

Ольга Наконечна,
Рудень Денис

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook