Вступна кампанія і ремонтні роботи – у полі зору ректорату

27 липня 2015 року

 27 липня відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив на завершенні прийому абітурієнтів в магістратуру на денну форму навчання за кошти держбюджету. Вже опубліковані рейтингові списки. Триває набір на освітній ступінь «Бакалавр». Зокрема, сьогодні останній день іспитів для випускників коледжів і технікумів. Приємно, що більшість з них – відмінники.

 
Потому перейшли до планування робочого тижня. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про хід підготовки до відзначення Дня знань, засідання вченої ради. Також Сергій Миколайович ознайомив членів ректорату із зверненням голови Ради роботодавців університету Валерія Адамчука до своїх колег на факультетах. В ньому йдеться про необхідність формування плану роботи на поточний рік. Ознайомитися з листом можна на офіційному сайті університету.
 
Керівник планово-фінансово відділу Тетяна Костюк представила порівняльний аналіз вартості навчання в нашому університеті, столичних та аграрних вишах України. Ціна на здобуття вищої освіти в НУБіП є вельми привабливою для вступників.
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило доповів про виконання доручень ректора, зокрема щодо перевірки якості харчування в університетських їдальнях і буфетах. Наразі створена відповідна комісія за участі представників студентства, профспілкових організацій університету, яка здійснюватиме постійний її моніторинг. За інформацією проректора,  університет надав допомогу дитячому табору «Труханівська січ», де відпочивають діти з тимчасово окупованих територій. У табір завезені необхідні овочі, дрова, а також передано 50 ліжок з комплектами постільної білизни.
 
Далі мова йшла про літній вирівнювальний семестр для студентів, які вступили цьогоріч на 2-3 курси після коледжів і технікумів. Про хід його підготовки повідомила виконувач обов’язків начальника навчального відділу Людмила Макодзей. Розпочнеться  літній вирівнювальний семестр 10 серпня загальними зборами студентів.
 
Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував ректорат про проведену роботу з деканами факультетів та директорами ННІ щодо працевлаштування навчально-допоміжного персоналу.
 
Заступник голови профкому профспілки співробітників університету Іван Гаврилюк розповів про хід оздоровчої кампанії. Днями на відпочинок до Іллічівська у СОТ «Академічний» на 4-й заїзд відбули студенти і працівники університету. Також до 4-го заїзду готуються діти співробітників, які відпочивають в таборі «Чайка», що на Київщині.
 
Начальник спеціального відділу Сергій Лаговський поінформував про набрання чинності Закону, який звільняє від призову викладачів і студентів університету. За його словами, проведена відповідна робота з військовими комісаріатами, формується окрема картотека обліку.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт в університеті. Так, у 10-му і 11-му гуртожитках демонтується аварійна фасадна плитка і йде облицювання новою. Завершена підготовка до очищення 3-го корпусу від пошкодженої настінної штукатурки. За планом ремонтуються місця загального користування у 6-му і 7-му гуртожитках, ремонт 69-ї аудиторії в першому навчальному корпусі. На цьому тижні заплановано полагодити теплотрасу біля 10-го корпусу і розпочати укладання гранітної плитки на Алеї слави.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про  жнива в навчально-дослідних господарствах університету. З ранніх зернових завершилося зібрати пивоварний ячмінь площею 190 гектарів. Активно готуються в господарствах  до оранки та посівної кампанії.
 
Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Ігорю Ібатулліну – залучити студентів на практику в навчально-дослідні господарства, підготувати семінар-нараду із завідувачами лабораторій. Сергій Кваша має  сформувати проект плану виховної роботи на 5 років, підготувати нараду із завідувачами кафедр, у вересні провести соціологічне опитування серед студентів. Валерію Іщенку доручено контролювати ремонтні роботи, провести нараду із завідувачами гуртожитків та головами студентських рад. А Володимиру Курилу – провести серед вступників інформаційну кампанію щодо можливостей харчування, розширити покриття ефірного мовлення університетського радіо. Микола Михайліченко має сформувати план роботи на серпень.
 
На засіданні були також розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.
 
Дениc Рyдень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook