Підсумки першого року реалізації проєкту SecureFood на пленарній зустрічі в Сарагосі

28 січня 2025 року
Перший рік роботи проєкту SecureFood був успішно підсумований на пленарній зустрічі, яка відбулася 22–23 січня 2025 року в Сарагосі, Іспанія.
Учасники зустрічі обговорили досягнення та подальші кроки, спрямовані на підвищення стійкості та безпеки продовольчих систем у Європі.
 
Основними досягненнями першого року роботи стали:
  1. Ґрунтовний аналіз факторів продовольчої безпеки, який охопив понад 128 змінних, що впливають на шість ключових аспектів безпеки: наявність, доступність, використання, стабільність, агентність і стійкість.
  2. Активна співпраця із зацікавленими сторонами через опитування, фокус-групи та семінари, що дозволило отримати важливу інформацію з різних секторів — зернового, молочного, овочевого, рибного тощо.
  3. Розробка 66 користувацьких вимог, 17 сценаріїв використання та 65 ключових показників ефективності (KPI), які ляжуть в основу створення інноваційних інструментів, таких як цифрові двійники, системи раннього попередження та платформи управління стійкістю.
  4. Проведення огляду літератури та аналізу політик ЄС та міжнародного рівня, спрямованих на узгодження діяльності з такими ініціативами, як Farm to Fork Strategy та Цілі сталого розвитку.
 
Наразі вже розпочато роботу над іншими етапами проєкту, зокрема над удосконаленням систем продовольчої безпеки та впровадженням інноваційних рішень для підвищення стійкості та усунення вразливостей. 
Zaragoza Logistics Center (ZLC) стала платформою для ефективної співпраці та обговорення.
Ми щиро вдячні всім партнерам проєкту та зацікавленим сторонам за їхній внесок, а також програмі Horizon Europe за фінансову підтримку. Разом ми працюємо над створенням стійкої продовольчої системи для майбутніх поколінь! https://www.linkedin.com/company/secure-food/posts/?feedView=all
 
Марина Негрей,

 доцент кафедри економічної кібернетики 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook