Ярмарок вакансій на факультеті ІТ – 2024

15 жовтня 2024 року
Вибір місця працевлаштування – один з найскладніших і найвідповідальніших кроків в житті молодої людини. Щороку факультет ІТ намагається допомогти з цим вибором студентам. Одним із етапів професійного вибору та одним з найдієвіших способів надання допомоги студентам у пошуку роботи, а роботодавцям – у якісному підборі кадрів є проведення ярмарку вакансій. Безпосереднє спілкування роботодавців академічної спільноти та студентів дає результат.

Так 09 жовтня 2024 року напередодні проведення в НУБіП України форуму «Science, Education and Business ‒ 2024», на факультеті інформаційних технологій відбувся ярмарок вакансій. На нього завітали стейхолдери – представники бізнесу, державних структур, компаній, господарств, наукових установ, діяльність яких пов’язана із інформаційними технологіями та кібербезпекою.
Декан факультету інформаційних технологій Ігор Болбот представив стейкхолдерам та всім присутнім освітні програми факультету й акцентував увагу на потенційних напрямках подальшої співпраці з IT-компаніями через проведення різних тренінгів, лабораторних робіт, проєктів, а також навчальних і виробничих практик на базі компаній.
Проректор з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олена Глазунова зазначила, що активна співпраця з IT компаніями, включаючи практичні проєкти, стає дедалі важливішою, а стажування та тренінги сприяють розвитку практичних навичок студентів. Проректор наголосила на необхідності розвитку навичок майбутнього, таких як критичне мислення, креативність та співпраця, щоб студенти були готові до викликів швидко змінюваного світу.

Під час першої частини зустрічі роботодавців з керівництвом та гарантами освітніх програм, які представляли НУБіП України було узгоджено подальшу взаємодію з метою залучення роботодавців до покращення освітніх програм підготовки здобувачів вищої освіти, проведення відкритих занять та майстер-класів для студентів, залучення студентів на навчальні та виробничі практики за фахом та інші аспекти співпраці.

Ярмарок вакансій організовано та проведено з метою надання студентам старших курсів факультету ІТ інформації про потреби бізнесу у фахівцях з відповідними ІТ-компетентностями, викликати зацікавленість у студентів можливістю вибору компаній для свого майбутнього працевлаштування. Тому друга частина Ярмарку вакансій була проведена зі студентами, які мали можливість познайомитися з роботодавцями та отримати вичерпні відповіді на поставлені запитання.
Швидкими темпами розвивається ІТ-галузь. Але незмінними залишаються фундаментальні основи, на яких побудовані професійні знання та вміння спеціаліста у цій галузі. Саме тому задача університету надати такі знання, закласти міцний професійний фундамент у майбутнього спеціаліста. Від кафедри комп’ютерних наук виступали Лариса Зотова, завідувач відділом підготовки наукових кадрів вищої кваліфікації Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору, та Володимир Янцов, керівник навчальних програм по Києву і центральному регіону компанії Sigma Software. Студенти факультету в стінах Інституту проходять виробничу практику, знайомляться з усіма напрямками діяльності, приймають участь у виконанні окремих завдань. І, безумовно, наші випускники можуть доєднатися до професіоналів, обравши Інститут місцем роботи.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u423/yap1.jpg

Володимир Янцов вперше відвідує наш університет та представляє компанію Sigma Software. Ця компанія знана на ринку праці в ІТ. Це продуктова компанія, налічує 20 років свого існування. Володимир розповів і про історію створення компанії, і про технології, з якими працює Sigma Software, і про знаних замовників програмних продуктів. Він ознайомив нас з необхідними для успішної роботи знаннями. На першому місці зазначив розмовну англійську мову, а також традиційні для програміста знання – алгоритми і структури даних, об’єктно-орієнтоване програмування, вміння доповідати про свої здобутки (так звані, soft skill).

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u423/yap2.jpg

Також в роботі заходу взяли участь представники бізнесу в галузі ІТ або пов’язаних з інформаційними технологіями компаній і фірм: Юрій Павлов та Назар Антонюк з компанії NetWave, Олена Бєлова з BeMobile, Олександр Яковенко представляв Державний науово-дослідницький інститут МВС України, компанію «ITBiz-системний інтегратор» представляла ціла команда фахівців – Юлія Легка, Олег Кальов, Сергій Чорноус та інші.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/mvs_3.jpghttps://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/mvs_2.jpg

Олександр Яковенко розкрив студентам специфіку роботи фахівців з Кібербезпеки, захисту інформації та безпеки в інформаційному просторі. Презентував посади які можуть посісти випускники спеціальності 125 «Кібербезпека».

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/st200056_0.jpghttps://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/photo_2024-10-10_11-58-24.jpg

Компанію NetWave пов'язану з мережевими технологіями представили Юрій Павлов, та випускник нашого факультету а тепер співробітника компанії Назар Антонюк.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/itbiz_2.jpg

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/stud.jpghttps://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/lena_2.jpg

Менеджер з HR компанії з системного інтегрування ITBizЮлія Легка представила можливості кар’єрного зростання для фахівців спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія». Відповіла на питання студентів, щодо майбутнього працевлаштування.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/photo_2024-10-10_11-58-21_6.jpg

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/photo_2024-10-10_11-58-21_5.jpg https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u34/photo_2024-10-10_11-58-21_2.jpg

Ще одним із стейкхолдерів заходу став Віталій Курдюмов, співзасновник і директор з розвитку бізнесу компанії Clarity Ukraine, який має досвід участі у понад 200 проєктах впровадження ERP- та CRM-систем.

Віталій провів лекцію на тему «Тренди сучасного бізнес-софту на прикладі ERP-систем», орієнтуючись на студентів спеціальностей економічна кібернетика, цифрова економіка та інформаційні системи і технології. Він розповів про сучасні тенденції на ринку бізнес-софту, акцентуючи увагу на значенні ERP-систем у трансформації бізнес-процесів.

Компанія Clarity Ukraine є офіційним партнером Microsoft. Фокусна експертиза та єдиний центр компетенцій в Україні з Microsoft Dynamics 365 Business Central. За 2022-2024 роки реалізовано більше 30 проєктів для клієнтів з 11 країн світу. Компанія розробила українську локалізацію Business Central та набір інших корисних додатків для AppSource.

Тренди сучасного бізнес-софту та які технології зараз лідирують на ринку. Студентам розповіли що таке ERP та як вона трансформує бізнеси, яка її функціональність базової платформи.
У ході спілкування студенти дізналися про основні функції ERP-систем та їхній вплив на покращення діяльності компаній. Віталій також розповів про важливість консалтингових послуг у впровадженні та оптимізації таких рішень, а також про кар’єрні перспективи для фахівців у цій сфері. У рамках обговорення Віталій Курдюмов детально розглянув, як саме ERP-система покращує діяльність компанії. Він пояснив, що завдяки інтеграції різних бізнес-процесів у єдину платформу, компанії можуть значно підвищити ефективність управління ресурсами, зменшити витрати та поліпшити прийняття рішень на основі даних. Студенти дізналися про конкретні приклади впровадження ERP-систем у різних сферах бізнесу та їх позитивний вплив на загальну продуктивність.

Студентам було наголошено, що, окрім технічних навичок (hard skills), ERP-консультанти повинні володіти також м’якими навичками (soft skills), такими як здатність швидко навчатися, вміння працювати в команді, давати конструктивний зворотний зв’язок та ефективно комунікувати.
Ярмарка вакансій на факультеті інформаційних технологій НУБіП України стала чудовою можливістю для студентів дізнатися про актуальні тренди в сфері бізнес-технологій і поспілкуватися з провідними фахівцями галузі.

Роботодавці, які брали участь в проведенні ярмарку вакансій відзначили важливість проведення такого заходу та можливість реального підбору студентів – майбутніх працівників. Є чіткі домовленості провести наступні активності зі студентами для поглибленого вивчення майбутніх професій та визначення затребуваних компетентностей, які вимагають при працевлаштуванні. Переконані, що саме синергія від співпраці бізнесу, освіти та студентства для всіх забезпечить очікувані результати.

 Наталія Клименко,
заступник декана з навчальної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook