Темпус-проект QUNTUS: екологічне майбутнє України

18 травня 2015 року

     14-15 травня на базі Уманського національного університету садівництва відбулося спільне засідання консорціуму Темпус-проекту 544524 «Qualifications Framework in Environmental Science at Ukrainian Universities (Рамка кваліфікацій у сфері наук про навколишнє середовище в українських університетах» (QUNTUS), учасником якого є також наш університет, та науково-методичної комісії з екології, охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування Міністерства освіти і науки України. Участь у ньому взяли начальник навчального відділу Оксана Зазимко та начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх, а також члени зазначеної комісії МОН від НУБіП професори Наталія Рідей та Володимир Боголюбов.

 

     Засідання відкрив голова комісії з екології Сергій Степаненко, який закцентував увагу присутніх на темі зібрання, присвяченому освітньому міжнародному проекту, та його основним досягненням, від яких залежатиме екологічне майбутнє України. З вітальним словом до учасників наради звернувся і перший проректор університету-приймаючої сторони Іван Мостов’як
     З доповіддю «Розробка рамки кваліфікації у галузі “Environmental Science” в рамках Темпус-проекту QUNTUS» виступив координатор української частини проекту QUNTUS, член Національної команди експертів з реформування вищої освіти в Україні, проректор ОНМА Вадим Захарченко.

     Про попередні варіанти галузевої рамки кваліфікації у сфері екології, охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування в рамках Темпус-проекту QUNTUS проінформували професор Сергій Степаненко та декан еколого-економічного факультету Одеського державного екологічного університету Олена Владимирова.
      Представники НУБіП розповіли про стан реалізації проекту QUNTUS в нашому університеті та взяли участь в обговоренні попередніх варіантів галузевої рамки кваліфікації. А ще – спільно з учасниками наради обговорили компетентності та результати навчання у сфері екології, охорони навколишнього природного середовища і збалансованого природокористування за результатами опитування роботодавців в рамках Темпус-проекту QUNTUS.

 

Оксана Зазимко,
начальник навчального відділу

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook