Колектив кафедри відвідав місто Лева

16 травня 2015 року

Чи можна закохатися у місто? Скажете, що ні? Тоді ви ніколи не були у Львові. Бо побачивши його лише тільки раз, ви вже ніколи не забудете таємничої краси цього міста! Міста, що змінило багато назв протягом своєї довгої історії, і нині є однією з найчарівніших та наймістичніших принад Східної Європи. Міста, овіяного легендами, надзвичайно красивого, багатого своєю архітектурою.

24–26 квітня 2015 р. дружній колектив кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка В.З. Янчука на чолі з завідувачем, доктором юридичних наук, професором Володимиром Михайловичем Єрмоленком відвідали це величне таємниче місто.

Місто Лева – це культурна столиця, а його історична частина внесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Місто представляє собою ансамбль різних культур та суто українських звичаїв і традицій. Унікальні і дивовижні будинки, собори, музеї, театри, навчальні заклади... не залишать байдужим жодного!

Домініканський собор – одна з найбільших і найвизначніших будівель у стилі епохи пізнього бароко, пам’ятка архітектури XVIII ст., фасад вінчає напис «Soli Deo Honor et Gloria» –  «Єдиному Богу честь і слава». Собор Святого Юра – головна святиня українських греко-католиків, в архітектурі – вершина львівського бароко. Вірменський соборпам’ятка архітектури національного значення XIV ст., єдиний храм Вірменської апостольської церкви у Західній Україні. Латинський кафедральний собор є серцем Львова з XIV ст., з його сходинок проголошувалися державні укази, і навіть зараз собор блищить позолотою, вражає вітражами і різноманітними стилями, полонить слух органною музикою... І це далеко невичерпний перелік святинь міста, які вдалося відвідати під час подорожі.

     

Окрему увагу було приділено відвідинам одного із найстаріших у Східній Європі вищих навчальних закладів – Львівського національного університету імені Івана Франка, історія створення якого сягає ХVІІ ст. Неповторна архітектура будівлі колишнього Галицького сейму, а нині головного корпусу університету, є безсумнівно окрасою міста. За роки незалежності України Львівський національний університет імені Івана Франка став одним із потужних наукових осередків і здобув високий міжнародний авторитет. Невипадково, на фронтоні головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка – гасло: «Patriae decori civibus educandis» – «Освічені громадяни – окраса Батьківщини».

  

         Запам’яталася неперевершена архітектура Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької – архітектурної перлини Львова, одного з найгарніших театрів Європи, який порівнювали з Паризькою та Віденською оперою. Стоячи перед величним фасадом цієї фантастичної споруди відчуваєш всепоглинаючу силу мистецтва і його вічність. Львівська ратуша – адміністративний будинок у центральній частині Львова, з вежі якої відкривається дивовижний вид на місто. Дім вчених – палац, що став резиденцією кардинала Рішельє у фільмі «Д’Артаньян і три мушкетери», а зараз у споруді проводять Львівські бали.

         Ну і звичайно, всі знають про те, яка файна у Львові кава у кав’ярнях з неповторною атмосферою, цікавим інтер’єром та величезною кількістю солодощів…

Львів – це місто з загадковим обличчям, особливим шармом і благородним характером. Наш дружній колектив мандрівників щиро радить побувати у цьому дивовижному місті. З перших же хвилин ви зрозумієте, що це – саме те місто, в яке варто закохатися на все життя.

 

Марина Дейнега,
доцент кафедри аграрного, земельного та
екологічного права імені академіка В.З. Янчука

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook