На гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся семінар з представниками посольства Німеччини

15 травня 2015 року

     Вивчення іноземної мови захоплює, коли дізнаєшся про культуру і традиції країни, мова якої вивчається. Водночас зацікавлює і повсякденне життя однолітків з цієї країни, їхні мрії, прагнення, захоплення, можливості щодо навчання і вільного часу. Саме на заняттях з німецької мови, які проводяться викладачами кафедри іноземної філології і перекладу, часто розглядаються такі питання. Тому кафедра за підтримки декана гуманітарно-педагогічного факультету В.Д. Шинкарука організувала семінар на тему „Jugend: gestern, heute, morgen“ („Молодь: вчора, сьогодні, завтра“), який відбувся 14 травня. У роботі семінару, на який було запрошено аташе посольства Німеччини в Україні Юстінуса Оттемана і Лукаса Цугаллу, взяли участь майбутні філологи – студенти І-ІV курсів.

     Теми, які розглядалися на семінарі, стосувалися різних сфер життя німецької й української молоді. Мова йшла про прагнення молоді здобути якісну освіту, про відносини між поколіннями, про спільні і відмінні риси української і німецької молоді. Дехто відзначив і те, що сучасна молодь інколи надмірно захоплюється новітніми девайсами й матеріальними благами. Однак, більшість учасників семінару зійшлась на думці, що як колись, так і нині юнаки й дівчата орієнтуються на справжні цінності – мир, дружбу, романтику, прагнучи знайти своє місце у житті.
      Наші гості визнали, що визначити кращих учасників було важко, оскільки всі вони продемонстрували високий рівень володіння німецькою мовою, знання фактів про Німеччину і особливості навчання й відпочинку німецької молоді, наявність власної позиції, логічний виклад і цікаве обґрунтування своїх думок. Особливо їм сподобались виступи Катерини Петрової, Анастасії Анікеєвої, Юлії Волковінської і Анни Берези.

 

     Усі учасники семінару отримали сертифікати. На завершення семінару студенти подякували гостям з Німеччини за участь у ньому. Від імені усіх студентів Андрій Ветрищенко висловив побажання, щоб такі заходи відбувалися частіше. Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Дмитрович Шинкарук приєднався до подяки студентів і запросив Ю.Оттемана і Л.Цугаллу до співпраці з метою організації практичних занять з німецької мови з їхньою участю, на що була отримана згода і вже визначена тема першого заняття.

    

    

    

     Хочеться висловити подяку організаторам семінару – старшому викладачеві кафедри іноземної філології і перекладу Валентину Спиридоновичу Максимчуку і викладачеві цієї ж кафедри Наталії Вячеславівні Білоус.


Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook