"Є межа у печалі, але тривога не має межі"

14 травня 2015 року
Національний музей "Чорнобиль"

    13 травня 2015 року студенти 1 курсу напряму підготовки «Економічна кібернетика» факультету інформаційних технологій разом з наставником академічної групи Тетяною Волошиною відвідали Національний музей «Чорнобиль».

 

   Цей музей є багатофункціональним історико-культурним закладом, який поєднує наукову, культурно-просвітницьку діяльність з діяльністю сучасного музею з архівування, збереження та оприлюднення історії ядерної аварії на Чорнобильській АЕС як найбільш важкої радіоекологічної катастрофи ХХ століття, наслідки якої не мають аналогів і відрізняються від інших відомих у світі природних та техногенних катастроф. Вони досі є проблемами сьогодення і, нажаль, будуть нагадуватимуть про себе й нашим нащадкам.
 
  
       У рамках освітнього проекту «Попрацюємо разом на майбутнє нашої Планети» в музеї проводяться інтерактивні екологічні уроки-екскурсії, один з яких і відвідали студенти-кібернетики.
 
  
     Урок був проведений на тему «Радіація в житті людини», який розкрив для студентів інформацію про вплив іонізуючого випромінювання на людину і навколишнє середовище, допоміг студентам опанувати такі необхідні людині знання про природну та штучну радіацію, про дози опромінення та вплив радіації на живий організм, про джерела природної та штучної радіації.
 
  
     Отож для студентів стали зрозумілі слова «Є межа у печалі, але тривога не має межі», який зустрічає відвідувачів при вході до експозиції.
 
 

 Клименко Наталія Анатоліївна,
заступник декана з навчальної і виховної роботи

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook