Круглий стіл присвячений 70-й річниці завершення Другої світової війни та Перемоги над нацизмом у Європі

7 травня 2015 року

7 травня 2015 року в Бережанському агротехнічному інституті відбувся круглий стіл присвячений 70-й річниці завершення Другої світової війни та Перемоги над нацизмом у Європі, за участю викладачів кафедри гуманітарних дисциплін та студентів інституту. Метою даного заходу було вшанування світлої памяті усіх полеглих за роки ІІ Світової війни, переосмислення подій цього історичного періоду, руйнування радянських історичних міфів, проведення чесного діалогу навколо складних сторінок минулого, рівне вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслення солідарності та бойового братерства усіх Об’єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів , перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування, утвердити спадкоємність традицій воїнів - переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідувати суспільство навколо ідеї захисту України.

З вступним словом та доповіддю «Бережани в роки ІІ світової війни» виступив завідувач кафедрою, кандидат історичних наук, доцент Б.В. Луговий. В ході круглого столу о. Володимир Зайчук висвітив роль церкви та релігійного життя українців в роки війни, а кандидат економічних наук, доцент Федуняк І.О. розкрив проблему соціально - правової захищеності ветеранів. Скрипка Михайло, студент групи Ек-21Б, розповів про ОУН і УПА як невизнану воюючу сторону.

Виступаючі у своїх промовах висловили повагу усім борцям проти нацизму, відзначили та вшанували подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловили повагу усім борцям проти нацизму, увіковічнили пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, учасників українського визвольного руху цього періоду.

Закінчився круглий стіл хвилиною мовчання в пам'ять усіх загиблих у Другій Світовій війні.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook