Промоція здорового харчування в дії: за участю НУБіП відбулась традиційна Національна науково-практична конференція “Дні нутриціології та дієтології в Одесі”

6 березня 2024 року

29 лютого – 1 березня 2024 року відбулась Національна науково-практична конференція “Дні нутриціології та дієтології в Одесі”.

Захід було організовано та проведено у співпраці НУБіП України, ВГО “Асоціація дієтологів України”, Львівським національним медичним університетом ім. Д. Галицького, Університетом здорової дитини Няньковських. Співголовою організаційного комітету конференції, ініціатором та модератором заходу був завідувач кафедри громадського здоров'я та нутриціології НУБіП України професор Олег Швець. Також модераторами заходу були викладачі кафедри громадського здоров'я та нутриціології Олександр Мартинчук та Альона Альтанова.

Традиційно здобувачі освітніх програм першого (бакалаврського) рівня “Нутриціологія здорового харчування” та другого (магістерського) рівня “Нутриціологія”, науково-педагогічні працівники кафедри громадського здоров'я та нутриціології, а також всі бажаючі викладачі і студенти інших кафедр факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК взяли участь у заході та мали можливість збагатити та поглибити свої знання у галузі нутриціології здорового харчування, отримати фахові відповіді від спікерів конференції.

Відкриваючи конференцію, Олег Швець розповів про події в українській дієтології та нутриціології за минулий рік та поділився найближчими планами на майбутнє. Як голова “Асоціація дієтологів України” та завідувач кафедри громадського здоров'я та нутриціології, серед інших нагальних питань, Олег Віталійович акцентував увагу на етапах запровадження вищої освіти в нутриціології, розповів про досвід підготовки нутриціологів у НУБіП та досягнення “Асоціації дієтологів України”. У планах на майбутнє - освітня реформа підготовки нутриціологів, гармонізація української системи підготовки фахівців із європейською, реформа харчування у закладах охорони здоров'я, продовження практики проведення національних наукових конференцій з міжнародною участю, перегляд чинних рекомендацій з харчування населення.

Програма конференції передбачала участь у таких секціях:

  • Науково-практичний симпозіум № 1 «Фізіологічні особливості організму людини на різних етапах життя, адаптація моделей харчування та підходів до дієтичної саплементації»;

  • Науковий симпозіум № 2 «Організація лікувального харчування в закладах охорони здоров’я України: поточний статус та напрямки необхідних змін»;

  • Науковий симпозіум № 3 «Моделі харчування та дієтичні інтервенції у впливі на композицію і функцію кишкового мікробіому»;

  • Мінісекція доповідей магістрантів Національного університету біоресурсів та природокористування України;
  • Науковий симпозіум № 4 «Дієтичні інтервенції при розладах травлення в дітей та дорослих»;

  • Науковий симпозіум № 5 «Харчування, метаболізм та нові можливості розв’язання старих складних проблем»;

  • Науковий симпозіум № 6 «Новини нутриціологічної науки та клінічної дієтології».

Слід підкреслити, що на конференції від НУБіП України, крім різноманітних за тематикою і насичених актуальною інформацією доповідей Олега Швеця, з науковими доповідями вже традиційно виступили доцент кафедри громадського здоров'я та нутриціології, член “Асоціації дієтологів України” Олександр Мартинчук, а також здобувачі освітньої програми другого (магістерського) рівня “Нутриціологія” Євгенія Гудкович та Тетяна Корольова.

Євгенія Гудкович розкрила питання “Метаболізм естрогенів при естрогендомінуванні: нутрицевтична підтримка та стиль життя”, а Тетяна Корольова зробила доповідь на тему “Адаптогени. Їх застосування при стресі та інших станах”.

Традиційно науково-практична конференція “Дні нутриціології та дієтології в Одесі”, організована у співпраці НУБіП України, ВГО “Асоціація дієтологів України”, Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького, Університету здорової дитини Няньковських, стала вагомим внеском у розвиток національної нутриціології та промоції здорового способу життя українців.

Альона Альтанова,
доцент кафедри громадського здоров'я та нутриціології
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook