Туристичний форум «Тернопільщина вражає»

22 лютого 2024 року

16 лютого 2024 року викладачі кафедри гуманітарної освіти і туризму Богдан ЛУГОВИЙ, Надія ОСТРОВСЬКА, Зоряна ГЕРАСИМІВ стали учасниками туристичного форуму «Тернопільщина вражає», який відбувся на базі готельного комплексу «Vatra» за сприяння PR. MEDIA COMPANI.

Мета форуму – популяризація Тернопільщини завдяки використанню внутрішнього туристичного потенціалу, поєднаного з унікальними особливостями крафтового виробництва, фермерства, садівництва, яким багата наша область.

  У форумі взяли участь представники туристичної галузі, науковці, гіди, ресторатори, інфлюенсери, експерти, підприємці та громадські діячі, які зацікавленні в розвитку туризму, його популяризації, відновленні та підвищенні привабливості регіону.

  Захід складався із трьох частин:

1. Туризм Тернопільщини. Розвиток, інновації. Залучення туристів.

2. Досвід громад у туристичному напрямку та співпраця в плануванні туристичних маршрутів. Історична спадщина, як один із ключових аспектів розвитку громади.

3. Гастрономічні мандри, як повноцінний напрямок у розвитку туристичної індустрії. Управління якістю туризму та гостинності. Досвід підприємців.

 У першій частині спікери сфокусували увагу на визначенні впливу війни на індустрію туризму та заходах, які можна вжити для відновлення сфери гостинності, розвиток воєнного та повоєнного туризму з точки зору туроператорів, розвиток туризму за допомогою об’єднання громад, включаючи досвід Дрогобицької громади тощо.

6  Друга частина форуму дала можливість обговорити тенденції зростання гастрономічного туризму та його потенціал для розвитку громад, якість туристичних послуг у сфері гостинності. Основою став діалог по обміну досвідом між підприємцями, науковцями, представниками туристичних фірм, гідами та зацікавленими особами.

Під час третьої частини заходу було презентовано досвід громад у туристичному напрямку та співпрацю у плануванні туристичних маршрутів, історичну спадщину, як один із ключових аспектів розвитку громади.

 

 На форумі діяла виставка крафтових виробництв Тернопільської області, яку презентували 11 представників – виробники чаїв, пива, олії, вина, сирів, м’ясної продукції, декоративних виробів тощо.

Протягом дня учасники форуму обмінювалися думками з кращими практиками, ініціаторами та ідейниками щодо розвитку туристичної галузі у воєнний та післявоєнний періоди.

  Викладачі кафедри гуманітарної освіти і туризму ознайомились з інноваційним ідеями, отримали мотиваційні настанови від спікерів, розширили свої знання, зав’язали нові знайомства для розвитку та популяризації туризму на Бережанщині та Тернопільщині загалом.

Богдан Луговий,

к.і.н., доц. завідувач кафедри гуманітарної освіти і туризму

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook