Рада Кластера цифрової енергетики підбила підсумки роботи і затвердила план заходів на 2024 рік

18 лютого 2024 року
  У відповідності до Угоди про заснування, Рада освітньо-наукового Кластера цифрової енергетики підбила підсумки роботи за 2023 рік та обговорила пріоритетні напрями діяльності у поточному році.

  Учасники Ради Кластера заслухали голову Ради Кластера Олега Самчука (голова правління ПАТ «Черкасиобленерго») та обговорили інформацію про основні результати діяльності у минулому році.

 

  В обговоренні питань порядку денного взяли участь академік Станіслав Ніколаєнко, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, Віталій Бабак, директор Інституту загальної енергетики НАН України, Ігор Вовк, представник компанії «ДТЕК Мережі», Юрій Кампов, засновник та керівник ТОВ «Kampov technology», Євгеній Бабак, представник ТОВ «Атмосфера». Вони відзначили важливість діяльності Кластера у проєктній, освітньо-науковій та інноваційній діяльності у сфері енергетичних послуг, підготовки фахівців для ринку праці в рамках державно – приватного партнерства.

  Серед найважливіших здобутків – наукові проєкти, які фінансуються Національним фондом досліджень України, низка стажувань фахівців та студентів на сучасних інфраструктурних об’єктах ПАТ «Черкасиобленерго», «ДТЕК Одеські електромережі», «ДТЕК Київські електромережі», відкриття полігону «розумних мереж» в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, підвищення кваліфікації фахівців операторів системи розподілу, робота освітнього фахового акселератора як майданчика неформальної освіти для студентів, які мріють працювати у сфері електричної інженерії і ін.

  Голова Ради освітньо-наукового Кластера цифрової енергетики Олег Самчук (голова правління ПАТ «Черкасиобленерго») презентував проєкт Плану роботи на 2024 рік, розроблений за участю Олександра Трохимця (керуючий партнер АО «Консмліум»), Сергія Кузовкіна (директор ТОВ «E-NEXT Україна»), Віктора Каплуна (директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України).

  Олександр Трохимець в обговоренні закцентував увагу на заохоченні студентської спільноти у професійному зростанні шляхом залученням менторів з виробництва, Юрій Кампов запропонував започаткувати конкурс студентських стартапів на основі VR технологій з початковим фінансуванням учасниками Кластера, Сергій Кузовкін наголосив на важливості та необхідність участі підприємств-учасників Кластера у ярмарку вакансій, який відбудеться у травні 2024 року.

  Учасники Кластера погодили план заходів на 2024 рік і домовились про подальшу взаємодію для підготовки експертних пропозицій для популяризації спеціальності інженера-енергетика у медійному просторі, пошуку можливостей для грантової підтримки дослідно-конструкторської, освітньої, науково-технічної та інноваційної діяльності.

Світлана МАКАРЕВИЧ,
координатор секретаріату Кластера цифрової енергетики
від НУБіП України
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook