Системотехніка та моніторинг стану сільськогосподарських угідь – у полі зору науковців механіко-технологічного факультету

28 березня 2015 року

 На базі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК проведено щорічний Міжнародний семінар «Системотехніка та моніторинг стану сільськогосподарських угідь». З вітальним словом до учасників заходу звернувся в.о. декана механіко-технологічного факультету Михайлович Я.М. 

 
У роботі вже традиційного семінару активну участь взяли науковці факультету. Так, професор кафедри  сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка» Войтюк Д.Г. розповів про історію її створення. 
 
Також науковці дискутували про розвиток сучасного сільськогосподарського виробництва різних напрямків. Зокрема, порушили вкрай важливі на сьогодні питання техніко-технологічного забезпечення виробництва мікобіопрепаратів (професор Теслюк В.В.), ефективності функціонування багатофункціонального підприємства (професор Голуб Г.А.).  Крім цього, обговорили навігацію і управління рухом польових безпілотних машин,  використання безпілотних літальних апаратів в біологічному захисті. З цим виступили відповідно   професор Аніскевич Л.В. та науковий співробітник «ННЦ ІМЕСГ» Маранда С.О.
 
В полі зору науковців і створення технічних системи моніторингу агробіологічного стану сільськогосподарських угідь у сучасних технологіях рослинництва. Інформацію про це надав  доцент Броварець О.О.
 
Ярослав Михайлович, 
в.о. декана механіко-технологічного факультету
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook