Результат співпраці з виробничниками

7 грудня 2023, 23:43
Навіть у цей складний воєнний час українці відзначаються невичерпним потенціалом, передовими дослідженнями, які не припиняються незважаючи ні на що...
Велика делегація з України прийняла участь у Міжнародному 48-му Конгресі Апімондії у Чилі, який об’єднує вчених та різнопрофільних фахівців у галузі бджільництва з усього світу.
Три дні 48-го Конгресу Апімондії були присвячені наступним напрямам:
1. Стале бджільництво в мінливому світі.
2. Продукти з доданою вартістю з вулика.
3. Землекористування, біорізноманіття та бджільництво.
Наші герої-медалісти Апімондії 2023 Чилі: Владислав Кочерга – срібло, Олександра Кудріна – срібло, Юрій Гуслій – отримав бронзову медаль Апімондії за промислову технологію отримання перги.
Промислова технологія отримання перги розроблена в Україні ще 20 років тому і запатентована. Причетних до розробки багато, але це в першу чергу, світлої пам’яті,  професор Броварський В.Д., і кандидат наук Величко Н.М. з кафедри бджільництва НУБіП України, і ще багато людей, які займалися дослідницькою та експериментальною роботою.
Роль Юрія Гуслія – інструментальне оснащення методу та його поширення. Нині, коли ціна на мед у світі впала, тема отримання додаткового доходу з пасіки дуже актуальна.
6 грудня кафедру бджільництва з дружнім візитом відвідали представники інноваційного кооперативу “ПАВІК”.
Співробітниками кафедри була проведена тематична екскурсія. Ознайомили гостей з матеріально-технічною базою, її унікальними лабораторіями та аудиторіями. Представники підприємства були приємно вражені, що в навчальному процесі використовується багато сучасного обладнання, в тому числі виробництва кооперативу “ПАВІК” та неординарні методики викладання спеціальних дисциплін.
 
 
 
Засновник та директор, Член ради Бджолярського Кругу, почесний пасічник України Юрій Гуслій в урочистій обстановці передав у музей кафедри бджільництва диплом та бронзову медаль за промислову технологію виробництва перги, щоб в подальшому співробітники кафедри популяризували її та впроваджували на пасіках України.
 
 
Під час спілкування, науковці та виробничники, обговорили велику кількість важливих проблем, виявили багато точок дотику для спільного їх вирішення. Адже спільна мета об'єднує однодумців, та як наслідок народження нових прогресивних ідей.
Ми в котре підтверджуємо свою унікальність та силу у світовому бджільництві.
 
“Пилок, перга підвищений попит проблема причини подолання постійний прибуток пропозиції послідовникам...”
Микола Повозніков,

завідувач кафедри бджільництва 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook