ЯСКРАВИЙ ВІЗИТ В ГУРТОЖИТОК ДО СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

20 листопада 2023 року
НУБіП України
Викладачі факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК розуміють важливість умов проживання та стану кімнат студентів у гуртожитку. Тому вони регулярно організовують візити в гуртожиток, де проживають студенти факультету харчових технологій, щоб перевірити та забезпечити належні умови проживання. 
Не виключенням став і мій візит в гуртожиток №9. В першу чергу я оглянув прибудинкову територію гуртожитку. Переконався в чистоті та охайності входу і вестибюлю. Після цього оглянув кімнати студентів. Тут ніякого сюрпризу не було. В котре переконався в належному стані кімнат. В них прибрано, всі меблі без пошкоджень, ліжка акуратно застелені. Також особливу увагу приділив стану санвузлів, душових та кухонь. Впевнився, що їхнє устаткування працює належно та забезпечує необхідні умови для гігієни.
Але головне в таких візитах- це спілкування зі студентами, обговорення з ними різних ситуацій пов’язаних з навчальним процесом і дозвіллям, умовами проживання і стосунках в студентському колективі. Також з студентами можна поспілкуватись і на багато інших тем, адже вони, як повноцінні члени суспільства, мають різні вподобання, цікавляться політикою, спортом, культурою, тощо. І в цьому я переконався завітавши до студентських помешкань. 
В 513-ій кімнаті другокурсниці Батечко Мирослава і Гирич Єкатерина давали настанови одногрупнику Гері Віталію щодо навчання. Адже скоро сесія. І він повинен більш сумлінно вднестись до здачі лабораторних робіт з Надійності обладнання галузі. Тому що цей предмет викладає професор факультету Паламарчук Ігор Павлович.
 
 
На думку Віталія професор занадто вимогливо ставиться до захисту лабораторних і самостійних робіт. На що дівчата мали протилежну думку. І взяли слово з студента, що він буде відвідувати консультації вимогливого професора для того щоб розібратись в незрозумілих моментах даної дисципліни і встигнути вчасно захистити всі роботи. Ставши свідком цієї розмови я підтримав дівчат, і засвідчив обіцянку Віталія.
Далі я потрапив в кімнату 507, де зустрів Тараканова Романа. Він, як відомо, гравець збірної команди факультету з футболу. 
 
 
Цього року команда подарувала нам величезну кількість позитивних емоцій, зігравши на високому рівні у Кубку ректора. Ми спогадами пройшлсь по яскравим моментам турніру, обговорили найбільш вдалі тактичні і стратегічні рішення в іграх з суперниками інших факультетів, які дозволили вийти з групи з першим місцем, та вперше в історії факультету завоювати призове третє міце. Я подякував команді в особі Романа за яскраву злагоджену гру. А Роман відмітив, що важливу роль в позитивному результаті відіграли вболівальники- студенти і співробітники факультету. Бо вони підтримували команду впродовж турніру і в поразках, і в перемогах. І це було відмічено організотрами, які визнали наших вболівальників як найкращих.
В 712-ій кімнаті мене зустріли другокурсниця Ревлюк Яна і третьокурсниця Тимофєєва Дарина.
 
 
Дівчата тільки закінчили підготовку до заннять, і з відчуттям якісно виконаної роботи та гарним настроєм поспілкувались зі мною про майбутній похід в театр ім. І. Франка на виству «Візит» за однією із найвідоміших п'єс класика швейцарської літератури Фрідріха Дюрренматта «Візит старої дами». Дівчата захоплено розповіли мені сюжет вистави. Через багато років в місто своєї юності, першої любові приїжджає жінка на ім'я Клер. Дівчиськом, через зраду коханого, звинувачена у розпусті і народженні позашлюбної дитини, втікаючи від загального осуду, вона змушена була щезнути. І ось через роки вже інша Клер повертається до свого міста. Тепер вже не наївним дівчам, а власницею мільярдів. Її приїзд викликає ажіотаж серед мешканців, адже ж на сьогодні міліардерка їхня остання надія, лише вона із своїми капіталами здатна вселити життя у занедбане місто і повернути добробут в їхні домівки. «Еліта» міста відчайдушно готується до визначної події, намагаючись попри обставини, що склалися, гідно виглядати в очах колишньої співмешканки. Проте у Клер інші плани щодо візиту. Вона приїхала не лише заради зустрічі із містом та колишнім коханням Альфредом Ілєм, вона прагне справедливості. Так, Клер погоджується подарувати городянам один мільярд, але за однієї умови… А яка це умова, дівчата дізнаються під час перегляду вистави. Головну роль в цій виставі буде грати відома українська актриса Наталія Сумська.
В 701-ій кімнаті мене зустріли чарівні першокурсниці Лимчанюк Наталія, Пулик Каріна і Ляшик Іра. 
 
 
При розмові з ними я дізнався про їхнє захоплення великим тенісом. Виявилось, що вони вболівають за українських тенісисток Еліну Світоліну та Даяну Ястремську, які представляють нашу державу на різних міжнародних турнірах: «Мастерс», «Australian Open», «WTA International». Каріна відмітила, що вона також займається тенісом, і прагне досягти в майбутньому рівня її кумирки Еліни Світоліної, яка є однією з найуспішніших українських тенісисток.
Поки я відвідував попередні кімнати, Гер Віталій встиг повернутись в свою 714-у кімнату, і тут однокурсникам Малиношевському Андрію і Лавріненку Матвію розповідав про свою обіцянку покращити ситуацію з предметом вимогливого Ігоря Павловича. 
 
 
Хлопці підтримали прагнення Віталія, та також вирішили відповідально підготуватись до зимової сесії, щоб з відчуттям виконаного обов’язку піти на канікули.
На дев’ятому поверсі, в 909-ій кімнаті мене зустрів магістрант, кращий голкіпер Кубку ректора Сингаївський Ілля. 
 
Він в очікуванні відповідального матчу збірної України проти збірної Італіїї поділився своїми думками про перспективи команди на перемогу і її можливий вихід з групи. Враховуючи сильну італійську команду і її успішні результати, були висловлені певні сумніви. Однак, Ілля є оптимістом і високо оцінив потенціал української збірної, зазначаючи, що її колективний дух і мотивація можуть стати ключовими факторами у досягненні успіху. Також, ми подебатували про основні моменти і тактичні рішення, які повинні бути зроблені тренером Ребровим, щоб забезпечити перевагу українській команді. В підсумку, я і Ілля висловили сподівання на гарну гру та позитивний результат у матчі з збірною Італії.
А в 903-ій кімнаті першокурсниці Білявська Світлана, Галушка Анна і Міщенко Руслана вдосконалювали свою майстерність в куховарстві, готуючи деруни.
 
 
Я також дуже полюбляю таку страву. Навіть інколи вдома готую та пригощаю свою сім’ю таким блюдом. І так як наші вподобання співпали, ми досить плідно обговорили різні способи приготування дерунів, відмітили особливості додавання різних інгредієнтів в деруни в різних регіонах України.
В 912-й кімнаті, за столом, навіть не звернувши увагу на мій прихід, зосереджено працювала над опрацюванням домашніх завдань третьокурсниця Семенюк Наталія.
 
 
Побачивши мене, вона зразу звернулась по консультацію з предмету «Процеси і апарати харчових виробництв», який викладає доцент Жеплінська Марія Михайлівна. Я допоміг їй розібратись з основними теоретичними поняттями теплообмінних процесів, для підготовки до лабораторної роботи «Дослідження роботи теплообмінника типу «Труба в трубі»». Надіюсь що я допоміг студентці, і на найближчому лабораторному занятті студентка покаже гарні знання, якісно виконає роботу і отримає позитивну оцінку. 
В сусідній кімнаті, я долучився до обговорення останніх тенденцій моди сезону осінь-зима. Другокурсниці Войнуцька Богдана та Литвин Єва своїми захопливими розповідями заставили поринути мене у світ моди. 
 
 
Богдана відмітила, що сезон осінь-зима цього року пропонує низку новаторських стилів та збалансованих кольорових палітр, які доповнять гардероби модниць новими можливостями. Колірну гамму сезону осінь-зима доповнять запальні та теплі відтінки, що створять затишок та романтичну атмосферу. А яскраві оливкові, баклажанові та марсалові кольори зігріють у холодні дні. Також, серед улюблених відтінків виявилася класична комбінація чорного та білого, яка завжди в тренді. Єва звернула увагу на великі плащі з асиметричними кроєм, які нададуть образу додаткового характеру та оригінальності. Невід’ємними атрибутами стануть шарфи, грубі светри з великими в'язками та розмаїття фактур, які не лише зігріють, але і додадуть стилю. Кепки та шляпи створять цілісні образи, підкреслять особистість. Дівчата в захваті від останніх модних тенденцій, та стараються по мірі можливостей реалізовувати модні ідеї в практику, і бути невід'ємною частиною модного світу.
На такій позитвній ноті я завершив свій візит в гуртожиток. Слід відмітити, що в цілому, моя зустріч зі студентами була яскравою та позитивною, наповнена гумором та цікавим спілкуванням.
Завершуючи візит, я наголосив студентам, що викладачі факультету відвідують гуртожиток не тільки з метою перевірки. Вони завжди готові допомогти мешканцям гуртожитку у вирішенні різних проблем для забезпечення належних умов проживання. Також відмітив, що самі студенти повинні дотримуватись правил проживання у гуртожитку та вносити свій власний внесок у підтримку чистоти і порядку для забезпечення комфортного та безпечного середовища для їх навчання та розвитку.
 
Завідувач кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
Володимир Василів
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook