РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

30 жовтня 2023 року

         Лунай моя мово! Гучніше лунай!

Красою своєю наш край звеселяй!

Звучи в щебетанні  та пісні дібров,

Будь першою завжди серед всіх мов!

Дзвени у струмочках і потічках,

Брени у чарівних хвилях Дніпра.

Милуйся в калині ,що цвітом буя.

Живи! Не здавайся!  Мово моя!

Тетяна Прокоф'єва

Шанувати і плекати рідну мову – обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. І як  писав класик української літератури XIX століття Панас Мирний: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування».

День української писемності та  мови засвідчує багатолітній тернистий шлях розвою рідного слова і його безсмертних творців. Цього року його відзначили 27 жовтня.

XXIІІ радіодиктант національної єдності «Дорогами України» читав актор і театральний режисер Олексій Гнатковський.  Авторка тексту – українська поетеса Катерина Калитко. За традицією студенти та викладачі Боярського фахового коледжу очно та дистанційно долучилися до його написання, продемонструвавши свої знання з орфографії та пунктуації, а також об'єдналися заради єдності та перемоги.

Радіодиктант об’єднує українців з усього світу, показує, наскільки важливо пам’ятати своє коріння. Бо втрачаючи мову, ми втрачаємо нашу етнічність. 

 

  Викладачі гуманітарних та суспільних  дисциплін


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook