На кафедрі громадського здоров’я та нутриціології відбулась відкрита лекція доцента Олександра Мартинчука з дисципліни «Фізіологія та епігенетика харчування»

16 жовтня 2023 року

«Ми є те, що ми їмо!»

Гіппократ

 

Гармонійне функціонування організму – це належна робота всіх його складових. Серед них особливе місце посідає травна система людини. Відмінність та складність процесів, що відбуваються в шлунково-кишковому тракті, роблять його однією з ключових систем, від якої залежить наше здоров'я.


Робота цієї системи безпосередньо впливає на енергетичний рівень та функціонування імунної системи. Саме тут відбувається розщеплення їжі на поживні речовини, які можуть бути адекватно засвоєні організмом.


16 жовтня 2023 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК доцентом кафедри громадського здоровꞌя та нутриціології  Олександром Мартинчуком була проведена лекція на тему: «Нутрітивна фізіологія травної системи».


 

На лекції розглядались актуальні та необхідні для обговорення теми, такі як:

  • Анатомічні та функціональні особливості травної системи та їх прикладне значення
  • Фізіологія травлення макронутрієнтів
  • Фізіологія травлення мікронутрієнтів
  • Засвоєння рідини та електролітів.

Змістовно були пояснені основні принципи роботи травної системи та її вплив на сприйняття та засвоєння поживних речовин і мікронутрієнтів.



Ми, студенти 1 курсу магістратури спеціальності «Нутриціологія», висловлюємо щиру подяку Олександру Аркадійовичу за завжди  актуальну,  дуже цікаву,  надзвичайно потрібну та пізнавальну лекцію!




Для нас, нутриціологів, було вкрай важливо детально розглянути роботу шлунково-кишкового тракту, щоб у подальшому застосувати ці знання у житті і в роботі з клієнтами.

Юлія Шаркова, Олена Тарануха,

магістрантки спеціальності «Нутриціологія»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook