Дослідники лабораторії біосенсорики розширюють коло міжнародного співробітництва

3 березня 2015 року

 Лабораторія біосенсорики продовжує займати активну позицію з міжнародної співпраці та наукової діяльності, про що свідчать регулярні стажування і візити наших молодих вчених до провідних університетів світу. Це дозволяє познайомитися з культурою інших країн, розширити коло знайомств і гідно представити НУБіП України світовій науковій спільноті.

 
Завдяки фундаментальній роботі, яка проводиться командою студентів, аспірантів і співробітників під керівництвом професора Миколи Стародуба, лабораторія стрімко розвивається і отримує престижні міжнародні гранти. 
 
 
Прикладом слугує проект Марії Кюрі «Development of Nanotechnology Based Biosensors for Agriculture BIOSENSORS-AGRICULT», у рамках якого з 2013 року відбулось декілька візитів у партнерські університети Швеції, Франції і Латвії, а з початку 2015 року науковий співробітник лабораторії Катерина Шаванова та магістр Інна Буркова продовжують виконувати спільну дослідницьку роботу в університеті Лінчопінга (Швеція).
 
Нашими дослідниками проведено ряд експериментальних робіт з вивчення фізико-хімічних властивостей окремих наночастинок і розробки нових видів наноматеріалів для їх подальшого застосування за біосенсорного аналізу для потреб сільського господарства. Основною метою є розробка ефективних та економічно доступних аналітичних інструментів - біосенсорів, які базуються на унікальних властивостях наноматеріалів для детекції мікотоксинів і деяких небезпечних мікроорганізмів (Salmonella, Brucella і т.п.).
 
Надалі плануються нові поїздки представників лабораторії біосенсорики НУБіП України до університету Лінчопінга для продовження експериментальної роботи у сфері біосенсорики і нанотехнологій спільно з професором Розіцою Якімовою та Володимиром Храновським. Завдяки розширенню сфери наукових інтересів і підтримці закордонних колег будуть заплановано нові проекти, для яких завжди необхідна активна молодь з великим ентузіазмом. Тому для студентів, які зацікавлені в отриманні досвіду роботи у науковому середовищі і стажуванні за кордоном, двері лабораторії біосенсорики завжди відчинені.
 

Катерина Шаванова,
старший науковий співробітник
лабораторії «Біосенсорики»,
Вікторія Кирилюк,
відділ НТІ
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook