ПРАКТИЧНЕ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ТА УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ НА ТЕМУ «ЛІДЕРСТВО В СФЕРІ ФІЛЬТРАЦІЇ»

12 липня 2023, 17:50

        Виробнича практика є невід’ємною складовою підготовки студентів освітніх ступенів «Бакалавр та «Магістр» факультету конструювання та дизайну, які навчаються за спеціальностями 133-«Галузеве машинобудування та 192-«Будівництво і цивільна інженерія». Середучасників вебінару були також студенти магістратури, що навчаються освітніми програмами «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва», «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва» та «Обладнання лісового комплексу» та проходять виробничу практику.

У 2022-2023 навчальному році виробнича практика для студентів магістратури кафедри надійності техніки розпочалася5 червня 2023 року і проходить на протязі 6 тижнів.Студенти магістратури за погодженням із керівниками практиками та керівниками магістерських досліджень обрали місце для отриманням практичних навичок, адже вони визначились із тематикою магістерських робіт, більшість з них приймає участь в роботі наукових студентських гуртків, вже працевлаштовані.
Одним із базових підприємств для проходження виробничої практики студентами магістратури є відоме в Україні та за її межами підприємство ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА». Директор підприємства Олег Будяй та керівник відділу збуту продукції Олег Продеус є членами ради роботодавців факультету конструювання та дизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Співробітники кафедри надійності техніки та студенти магістратури факультету конструювання та дизайну стали учасниками вебінару на тему «ЛІДЕРСТВО У СФЕРІ ФІЛЬТРАЦІЇ», який проходив на виробничій базі компанії ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»(м. Красилів, Хмельницької області). Тематика вебінару направлена на підвищення ефективності та якості наукових досліджень в галузі фільтрації, посилення наукових досліджень, популяризації корисної інформації про сучасні технології. 
В роботі вебінару також прийняли участь співробітники факультетуконструювання та дизайну та механіко-технологічного факультету, ТОВ «Індустрія Техногруп» (м. Київ, Україна).
Вебінару передували наступні заходи, які були проведені співробітниками кафедри надійності техніки, факультету конструювання та дизайну і ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»:
  • погодження з керівництвом ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» питання щодо включення підприємства до складу базових щодо проходження виробничих практик та дистанційних виробничих практик для студентів магістратури, які навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування»;
  • координація проходження виробничої практики в дистанційному режимі керівниками практики та керівниками магістерських досліджень;
  • ознайомлення з відео матеріалами про історію компанії, виробничу діяльність, системи фільтрації, які запроваджені MANN+HUMMEL і представлені ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»;
  • безпосередня участь у вебінарі на тему «ЛІДЕРСТВО У СФЕРІ ФІЛЬТРАЦІЇ», онлайн екскурсія на виробничій базі ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА»;
  • підготовка до участі у VІІІ Міжнародному науково-практичному семінарі «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів»(заплановано провести у листопаді 2023 р.) за участю ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» (м. Красилів, Хмельницької області).
Вебінар розпочав керівник відділу збуту Олег Продеус. Регіональний представник фірми Владислав Грищук представили змістовну доповідь, яка охопила цілий спектр питань. Він ознайомив учасників вебінару з історією створення та сьогоденням МАНН+ХУММЕЛЬ і ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА». 
Глобальність компанії підтверджена:понад 150 роками досвіду; понад 20000 співробітників; 1000 висококваліфікованих інженерів; комплексом сучасних наукових досліджень та випробувань; впровадженням у виробництво результатів понад 3000 патентів.
 
 
Доповідачі звернули увагу учасників вебінару на той факт, що партнерами WIX FILTERS є такі відомі компанії, як: BMW, Tesla, Ford, Volkswagen,Volvo, Holden та багато інших.
 
 
Компанія ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» розпочала свою діяльність в Україні, в м. Красилів у 2006 році, а вже у 2007 році була виготовлена перша партія фільтрів. 
 
Компанія ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» проводить цілий ряд інноваційних проєктів. Сьогодні продукція компанії відзначена багатьма сертифікатами України і відповідає Міжнародним стандартам: ISO 11155-1 ‒ оцінка салонних фільтрів на уловлювання твердих частинок; ISО 11155-2 ‒ оцінка салонних фільтрів на уловлювання газів.
Фірма ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА продовжує плідну співпрацю з навчальними закладами, яка передбачає: 
  • практичне навчання студентів освітнього ступеню «Бакалавр»;
  • проходження виробничих практик студентів освітнього ступеню «Магістр»;
  •  підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників, співробітників; 
  • покращення матеріально-технічної бази за рахунок надання навчальних та презентаційних матеріалів, стендів, макетів, зразків сучасних фільтрів та елементів фільтрувальних систем.
Матеріали вебінару використовуються для підготовки студентів магістратури, як навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування», при вивченні дисциплін «Надійність обладнання технічного сервісу», «Надійність технічних систем», «Управління та логістика підприємств технічного сервісу» та «Проєктування технологічних процесів та підприємств технічного сервісу».
 
 
 
Частина презентаційних матеріалів присвячена питанням фільтрації промислових приміщень, і була особливо цікавою для студентів, які навчаються за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія». Матеріали вебінару стануть корисними в розрізі вивчення дисциплін «Надійність будівельної техніки» та «Проєктування підприємств технічного сервісу».
 
Під час доповіді Олег Продеус зазначив, що використовуючи електронні каталоги, які пропонує WIX FILTERS, студентам та співробітникам університетуможнаознайомитись із конструктивно-технологічними характеристиками понад 17 тисяч найменувань продукції що включають паливні, повітряні, салонні, спеціальні та інші фільтри та системи.
 
Також учасники вебінару були ознайомлені з новинками в галузі фільтрації, які включали сучасні індикатори до фільтрів, системи фільтрації для забезпечення працездатності робототехнічних систем та електромобілів.
 
В обговоренні матеріалів вебінару прийняли участь науково-педагогічні працівники НУБіП України: завідувач кафедри, професор Василь Хмельовський та доцент Олександр Семеновський, доцент Володимир Онищенко та доцент Віктор Ребенко, старшийвикладач Олександр Бистрий та старший викладач Володимир Сиволапов.
За результатами вебінару серед студентів було проведено конкурс – тестування «ЗНАВЕЦЬ ФІЛЬТРАЦІЇ МАНН+ХУММЕЛЬ». 
За підсумкамиконкурсу – тестування «ЗНАВЕЦЬ ФІЛЬТРАЦІЇ МАНН+ХУММЕЛЬ» організаторами визначено переможців. Ними стали студенти факультету конструювання та дизайну:
І місце – Євгеній Олєфіренко, студент ІІ курсу, спеціальність «Галузеве машинобудування», керівник, доцент Ружило З.В.;
ІІ місце – Андрій Лиманчук, студент ІІ курсу, спеціальність «Галузеве машинобудування», керівник, доцент Новицький А.В.;
ІІ місце – Андрій Тарасенко, студент 1 року навчання, спеціальність «Галузеве машинобудування», ОПП «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва», керівник, доцент Мельник В.І.;
ІІІ місце – Богдан Вишневський, студент І курсу, спеціальність «Будівництво і цивільна інженерія», керівник, доцент Банний О.О.;
ІІІ місце – Дмитро Чорнобородюк, студент ІІ курсу, спеціальність «Галузеве машинобудування», керівник, доцент Попик П.С.
Але головним є те, що студенти не лише дізналися багато цікавої та цінної інформації, але й  здобули корисний досвід, який неодмінно знадобиться для майбутніх інженерів.
Студенти та співробітники факультету конструювання та дизайну, кафедри надійності техніки вдячні керівництву та співробітникам ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ УКРАЇНА» за організацію вебінару, та допомогу у підвищенні якості практичного навчання.
Андрій Новицький,
 завідувач кафедри надійності техніки,
Олександр Банний, 
доцент кафедри надійності техніки

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook