Актуальні завдання розвитку наукової діяльності – у полі зору засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності

19 червня 2023 року
  19 червня 2023 р. відбулося планове засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності, порядок денного якого складався з розгляду важливих питань функціонування наукової сфери діяльності НУБіП України.
  Відкриваючи засідання, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, відзначив на необхідності чіткого дотримання вимог до формування фахових наукових журналів, технічних завдань виконання наукових проєктів, своєчасного та ефективного використання бюджетних коштів за діючими науково-дослідними роботами. Закцентовано на завчасній підготовці якісних проєктів наукових досліджень і розробок для участі у майбутньому конкурсному відборі наукових проєктів МОН України, а також активізації грантової діяльності та зв’язків із бізнесом.
 
  Наукову доповідь на тему: «Стан і перспективи розвитку транспортної системи України в частині забезпечення сталого експорту аграрної продукції» для розгляду та обговорення представив професор кафедри транспортних технологій та засобів у АПК, доктор технічних наук В’ячеслав Мацюк. У обговоренні наукової доповіді взяли участь професори Іван Ковальчук, Віктор Ладиченко, доценти Наталія Грищенко та Дмитро Уманець.
 
  Про стан і перспективи науково-інноваційної діяльності ННІ неперервної освіти і туризму доповіла заступник директора з наукової роботи, доктор наук з державного управління, доцент кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Ірина Грищенко. В обговоренні відзначено позитивні зміни у показниках публікаційної активності вчених інституту. Разом з тим, потребує значного посилення напрям проектної та інноваційної діяльності вчених, що має підтверджуватися конкретними фінансовими результатами.
 
  
  Робочі питання, винесені на обговорення, охоплювали питання стану використання та залучення коштів на виконання досліджень (доповідач – начальник планово-фінансового відділу НДЧСвітлана Більська), стану формування чергових випусків наукових видань університету та розгляду наукових видань (доповідач – т.в.о. начальника відділу науково-технічної інформаціїВікторія Мельник).
 
 
  Також координаційна рада розглянула та схвалила проєкти Положення про наукову раду Ботанічного саду НУБіП України, Методичних рекомендацій щодо заповнення форми Договору на проведення науково-дослідної роботи, результати виконання наукових робіт стипендіатів іменної стипендії Верховної Ради України для молодих вчених – докторів наук (Марина Дейнега та Ігор Яковенко).
  Основними завданнями для вчених підрозділів університету на найближчу перспективу визначено: проєктну та грантову діяльність, активізацію зв'язків з бізнесом, публікаційну і патентну активність, виконання діючих наукових проєктів та використання коштів за ними; редакційний менеджмент та підтримку університетських наукових видань.
 
Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook