ОП Бакалавр "Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка"

Загальні відомості про ОП, історію її розроблення та впровадження

Підготовка здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня в галузі знань «Автоматизація та приладобудування» здійснюється в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, який на підставі рішення вченої ради університету від 25 лютого 2009 року, та наказу ректора НУБіП України № 187 від 10 березня 2009 року створено, як ННІ енергетики і автоматики, а в 2015 році отримав нинішню назву ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження (https://nubip.edu.ua/structure/energetiki_ta_avtomatiki).
Підготовку бакалаврів рівня вищої освіти з ОПП «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» спеціальності «174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» здійснює кафедра «Автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка» (https://nubip.edu.ua/node/1376). Кафедра розпочала своє існування у квітні 1974 року як кафедра автоматизації сільськогосподарського виробництва в Українській сільськогосподарській академії. У 2009 р. кафедра була перейменована на кафедру автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка, засновника потужної наукової школи вчених (https://nubip.edu.ua/node/12631
Навчальний процес за програмою забезпечують науково-педагогічні працівники – 59 у т.ч.: доктори наук, професори – 25; кандидати наук, доценти – 28; кандидати наук, старші викладачі – 5; асистенти без наукового ступеня – 2. Кафедра використовує 6 спеціалізованих лабораторій, проблемну науково-дослідну лабораторію «Інтелектуальні управляючі системи в АПК», 4 комп’ютерні класи, оснащені сучасним навчальним і науковим устаткуванням.
ОПП розроблена згідно нормативно-правової бази, що регулює питання здобуття вищої освіти. Створенню ОПП передувала системна робота з формування програмних результатів навчання, які б чітко відповідали вимогам ринку праці до фахових компетентностей і, вже на підставі затребуваних ринком праці компетентностей, формувались робочі програми навчальних дисциплін. Обсяг ОПП у 2023 р. - 240 кредитів ЄКТС. Термін навчання 3 роки 10 міс. за денною формою навчання. Перелік компетентностей випускника сформований з урахуванням сучасних вимог до здатності розв'язувати складні завдання та проблеми у галузі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.
Метою освітньо-професійної програми є підготовка фахівців, здатних до комплексного розв’язання задач розроблення нових і модернізації та експлуатації існуючих систем автоматизації, комп’ютерно-інтегрованих технологій та робототехніки з застосуванням сучасних програмно-технічних засобів та інформаційних технологій, виконуючи теоретичні дослідження об’єкта автоматизації, обґрунтування вибору технічних засобів автоматизації, проектування систем автоматизації та розроблення прикладного програмного забезпечення різного призначення.

 

Гарант програми

 Заєць Наталія Анатоліївна


д.т.н., професор кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Контактна інформація для надсилання відгуків та пропозицій щодо покращення ОПП:
моб.тел.: (067) 487-56-54,

@mail: [email protected]

 

Інформація щодо змісту ОПП Бакалавр

Каталоги ОПП

 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook