Урок пам'яті «Кримські татари та українці. Пліч –о- пліч у боротьбі за право на Батьківщину»

18 травня 2023 року

 Щорічно 18 травня відзначається День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу згідно Постанови Верховної Ради України «Про визнання геноциду  кримськотатарського народу» від 12 листопада 2015 року.

 Саме 18 травня 1944 року розпочалась операція з депортації кримських татар, в результаті якої було виселено понад 200 тис.осіб. Депортація мала катастрофічні наслідки для кримських татар в місцях заслання. Протягом року до завершення Другої світової війни від голоду, хвороб та виснаження згинуло понад 30 тис. кримських татар.
У цей день студенти першого курсу групи  №3 переглянули документальний  фільм «1944.Крим.Депортація», провели паралелі між депортацією 1944 року і тим що відбувається в окупованому Криму зараз, запалили свічку і вшанували пам'ять жертв цього злочину хвилиною мовчання.
    
1944 року, виселяючи кримських татар із їхньої землі, тодішні кати народу були впевнені, що ніхто із переселених не повернеться додому. Зараз, намагаючись окупувати Україну та зруйнувати наше життя, теперішні кати народу також були впевнені, що у них все вийде і що ми не витримаємо. Але ми доводимо знову: ми - витримали, ми - боремося і ми -переможемо і повернемо в кожен куточок нашого дому життя!!!
 
Викладач                 Алла КОНИК
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook