ВІКТОРІЯ ШЕРСТЮК: ВЕТЕРИНАРНИЙ ЛІКАР – MUST HAVE, ВИПУСКНИЦЯ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ НУБіП УКРАЇНИ

9 травня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   На днях вдалося поспілкуватись з Вікторією Шерстюк, директором ветеринарної клініки «Ветпланета» у місті Києві, в минулому випускницею факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України.
   Щорічно в останню суботу квітня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день ветеринарного лікаря (World Veterinary Day), який був заснований Всесвітньою ветеринарною асоціацією (World Veterinary Association, WVA) в 2000 році.

   Ввімкнувши телевізор щоб переглянути зранку новини, був приємно зворушений, побачивши там нашу випускницю, в минулому студентку факультету ветеринарної медицини, яка під час навчання слухала мої лекції з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії» Вікторію Шерстюк. Вікторія давала поради, як вберегти своїх улюбленців від кліщів.

   Скориставшись нагодою, мені вдалося поспілкуватись з Вікторією, яка з найтеплішими враженнями згадує навчання на факультеті ветеринарної медицини.

   - Вікторіє, розкажіть про себе, як склалося ваше життя та професійна кар’єра після закінчення навчання?
   - Я, Вікторія Шерстюк (Косинець до одруження), закінчила факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України в 2009 році. Отримавши диплом, працювала рік офіційним лікарем в Об’єднанні ветеринарної медицини міста Києва, а потім звільнилась зрозумівши, що практика мені більше до вподоби, адже ще в період навчання відвідувала клініки в якості асистента і мала чітке уявлення хто такий лікар ветеринарної медицини, який лікує тварин. Набувши досвіду в клініці, відчула бажання і сили спробувати власну справу і отримавши ліцензію з ветеринарної практики, відкрила в 2013 році ветеринарний пункт, який з успіхом працював і переріс у клініку. У 2018 році в результаті нещасного випадку виникла пожежа і приміщення з обладнанням згоріло. Я переживала повний розпач і думала, що моя справа закінчена, але трапилось неймовірне – мої клієнти і звісно колеги мене підтримали психологічно і матеріально, що стало для мене справжнім знаком і я, зібравшись з силами, відбудувала і відкрила клініку через шість місяців того ж 2018 року. На сьогодні ветеринарна клініка «Ветпланета» працює з урахуванням теперішнього воєнного стану і повітряних тривог. У нас в штаті працюють п’ять ветеринарних лікарів, справжніх професіоналів, які віддані своїй справі.

   - Скажіть, а що запам’яталось найбільше за час навчання, які викладачі та дисципліни?
   - За час навчання запам’ятався дружній колектив нашої 8 групи, з багатьма одногрупниками спілкуємось і зустрічаємось зараз, також виїзди на практику у Снітинку (ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка», автор) та широкі можливості для студентів у стінах нашого університету.
   Я дуже вдячна всім викладачам, кожна дисципліна, що ми вивчали дала певні теоретичні та практичні знання, але особисто мені до вподоби була кафедра акушерства, саме там виконувала свою дипломну роботу, керівником моєї дипломної роботи була доцент Бородиня Валентина Іванівна, також кафедра хірургії та кафедра анатомії, отримані знання, зараз дуже стають в нагоді, особливо під час проведення хірургічних операцій. Разом з тим, слід відзначити вашу кафедру біохімії, яка навчила нас виконувати лабораторні дослідження та проводити їх інтерпретацію, що особливо важливо при постановці та уточненні діагнозу.

   - Вікторіє, чи не шкодуєте про обраний фах?
   - Під час навчання на факультеті й працюючи, жодного разу не шкодувала, що обрала саме цю професію – лікаря ветеринарної медицини. Саме рідний факультет заклав основу, надавши знання і сформував мене, як майбутнього фахівця, в подальшому було відточування знань і навиків у практичній діяльності. Робота ветеринарного лікаря – це постійне вдосконалення і здобування нових знань на лекціях, семінарах, майстер-класах, конференціях, конгресах, все це можна назвати англійською – must have, також це незмінне бажання допомагати у будь який час. На сьогодні я спеціалізуюсь на репродукції дрібних тварин, хірургії і здійснюю загальний прийом.
   Як ветеринарний лікар, я часто беру участь в різноманітних програмах в якості експерта і консультанта, що дає змогу презентувати професію ветеринарного лікаря, як необхідний і престижний вид діяльності.

 

   - Вікторіє, щоб могли порадити абітурієнтам та майбутнім студентам факультету ветеринарної медицини?
   - Обираючи фах, йти за покликом серця і в разі щирого бажання стати ветеринарним лікарем – бути готовим багато працювати і вчитись, і навчання обов’язково має продовжуватись весь час впродовж професійної діяльності. Ветеринарна медицина постійно розвивається і йде вперед. Також обов’язково вчити і знати англійську мову, саме вона дає набагато ширші можливості для реалізації своїх здібностей і розвитку. Наша професія надихає і наповнює нас, коли ми рятуємо життя. Абітурієнтам раджу вступати на факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України, тому що саме тут вони отримають сучасні та високоякісні знання, які допоможуть їм досягти успіху в професійній діяльності.

Бажаю рідному факультету всього найкращого, подальшого зростання й успіхів у праці та усім нам якомога швидше Перемоги та Миру!

Розмову провів Ігор Калінін,
професор кафедри біохімії і фізіології
тварин імені академіка М.Ф. Гулого

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook