ВІДБУВСЯ ВИСТУП ГУРТКІВЦЯ НАУКОВОГО ГУРТКА "ПАТОФІЗІОЛОГІЇ ТА ІМУНОЛОГІЇ ТВАРИН" В ПЕРШОМУ ТУРІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

23 квітня 2023, 12:29
ФВМ НУБіП України

   21 квітня 2023 року під керівництвом директора Науково-дослідного інституту здоров’я тварин Голопури Сергія Івановича відбувся перший тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на факультеті ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України в змішаному форматі (онлайн та офлайн).

   На всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт від кафедри виступила гуртківчиня, голова наукового гуртка "Патофізіології та імунології тварин" кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І. О. Поваженка, Господарюк Ангеліна Русланівна, під керівництвом керівника наукового гуртка Бокотька Романа Романовича на тему: "Використання стовбурових клітин та їх продуктів для лікування коней із ламінітом".

   Конкурс відбувся згідно з розпорядженням №5 від 14 березня 2023 року про проведення першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2022-2023 навчальному році. На виконання наказу ректора НУБіП України №201 від 13.03.2023 року «Про проведення першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022-2023 навчальному році» на підставі відповідного листа державної наукової установи «Інституту модернізації змісту освіти» від 30.01.2023 року №21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022-2023 навчальному році».

   Від кожного студентського наукового гуртка факультету ветеринарної медицини було подано наукові роботи, щодо наукової діяльності, щоб брати участь у першому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, тобто для конкурсу, на базі факультету ветеринарної медицини.
   Роботи оформлялись згідно з положенням №3 «Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт» Міністерство освіти і науки України, де відповідальність була покладена на завідувачів кафедри та керівників наукових гуртків.
   Електронні варіанти конкурсних наукових робіт надсилались заступнику директора Науково-дослідного інституту здоров’я тварин (НДІ) з питань студентської наукової роботи, кандидату ветеринарних наук, доцента Бокотька Романа Романовича, для подальшої перевірки комісією наукових робіт студентських гуртків факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   Для відбору кращих робіт Всеукраїнського конкурсу наукових робіт була створена комісія у складі:
   голова – Голопура С. І., доктор ветеринарних наук, професор, директор НДІ здоров’я тварин;
   члени комісії:
   - Деркач С. С., кандидат ветеринарних наук, доцент, заступник декана факультету ветеринарної медицини;
   - Іщенко В. Д., кандидат ветеринарних наук, доцент, завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії;
   - Жук Ю. В., кандидат ветеринарних наук, доцент, заступник декана факультету ветеринарної медицини;
   - Карповський В. І., доктор ветеринарних наук, професор кафедри біохімії і фізіології імені М. Ф. Гулого;
   - Секретар комісії – доцент, кандидат наук, заступник директора Науково-дослідного інституту здоров’я тварин з питань студентської наукової роботи (НДІ) Бокотько Р. Р.

   Конкурсна комісія в режимі онлайн та офлайн провела розгляд поданих робіт та заслухала представлені роботи в презентаційному вигляді, яка розпочалась о 13:15 і тривала до 16:50, де комісія відібрала кращі роботи.
   Господарюк Ангеліна Русланівна під час презентації наукової роботи дала чіткі, лаконічні, зрозумілі відповіді щодо мети дослідження, об’єкту дослідження та предмету дослідження. Донесла до комісії наукову новизну щодо структурних змін, перебігу і стимуляції репаративного процесу у тканинах кінцівки коня за ламініту мезенхімальними стовбуровими клітинами; методики культивування стовбурових клітин жирової тканини та їх репаративні процеси у коней за ламініту й пояснила аргументований вплив стовбурових клітин на відновлення структури і функції ушкоджених тканин кінцівки коня.
   Даний захід подарував студентці гуртківчині неоцінений досвід, практичні навички ораторства та здобутки нових наукових знань, які вона отримала під час наукової роботи на кафедрі хірургії і патофізіології імені академіка І. О. Поваженка в науковому гуртку "Патофізіології та імунології тварин"
   Далі комісія визначатиме здобутки гуртків факультету ветеринарної медицини на основі інформації про діяльність, представленої на вебсторінках та презентацій про діяльність та здобутки за 2022/2023 навчальний рік, розміщених на вебсторінках студентських наукових гуртків.

   Визначення кращого студентського наукового гуртка від навчально-наукового інституту, факультету буде проводитися на основі наступних критеріїв:

  1. Інформаційне та змістовне наповнення вебсторінки (до 15 балів);
  2. Публікаційна активність студентів (до 15 балів);
  3. Участь у всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей МОН України у 2020/2021 навчальному році (І місце – 10 балів; ІІ місце – 7 балів; ІІІ місце – 5 балів). Сумуються бали за кожне призове місце;
  4. Участь у всеукраїнських та міжнародних наукових заходах (проєкти, конкурси, конференції та ін.) (до 15 балів);
  5. Результативні показники проведених інших видів діяльності (соціальної, міжнародної, культурно-просвітницької та ін.) протягом навчального року (до 10 балів);
  6. Стратегія розвитку студентського наукового гуртка (до 10 балів).

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!!

Заступник старости 6 групи 1 курсу:
Вінцик Анна
Керівник наукового гуртка
"Патофізіологія та імунології тварин"
Роман Бокотько
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook