Особливості розвитку бізнесу в умовах військового стану - зустріч з Артемом Олександровичем Гавришем, фінансовим директором ТОВ «Атем Груп»

10 квітня 2023 року

 Здійснення підприємницької діяльності під час воєнного стану є дуже складною справою. Окрім першочергового завдання самозбереження компанії, постають такі глобальні потреби, як забезпечення населення робочими місцями та допомога армії.

З метою ознайомлення здобувачів вищої освіти з особливостями розвитку бізнесу в умовах військового стану 15 березня 2023 року доцентом кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Оксаною Гавриш в межах діяльності студентського наукового гуртка «ДНК Лідера» була організована зустріч (на онлайн-платформі Zoom) з Артемом Олександровичем Гавришем – фінансовим директором ТОВ «Атем Груп».

  

 

Під час зустрічі Артем Олександрович ознайомив гуртківців та інших присутніх з історією розвитку ТОВ «Атем Груп», зазначив, що перша партія керамічної плитки підприємства зійшла з лінії у травні 2003 року, а на сьогодні група компаній об'єднана єдиною торговою маркою «АТЕМ» включає найпотужніший і найсучасніший завод з виробництва плитки, завод з виробництва кварцового агломерату та роздрібну торговельну мережу із 30 магазинів в Україні та інших країнах, які продають продукцію заводу «АТЕМ».
 
 
Одним із стратегічних напрямів розвитку студентського наукового гуртка «ДНК Лідера» є удосконалення знань, умінь та навичок студентів-гуртківців, набутих у процесі співпраці з практиками. Під час зустрічі детально було розглянуто загальну характеристику діяльності ТОВ «Атем Груп», наведено динаміку (протягом 2020-2022 рр.) показників діяльності компанії, зокрема: собівартості одиниці продукції (товарів, робіт, послуг); структуру елементів операційних витрат; придбання (виготовлення) основних засобів; виробничих запасів; виробництва продукції; чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), ціни реалізації одиниці продукції та інші. Представлена інформація зацікавила здобувачів вищої освіти, оскільки, дозволила дослідити загальну характеристику діяльності підприємства.
 
 
 
Спікер зазначив, що причини зниження ефективності виробництва спричинені, зокрема: неможливістю здійснювати закупівлю сировини, оскільки значна частина постачальників знаходиться на окупованих територіях; ускладненням повноцінного використання логістичної складової; переїздом значної частини персоналу за кордон; відсутністю стабільного електропостачання та іншими.
 
 
Наприкінці зустрічі Артем Гавриш приділив час для відповідей на запитання. Необхідно зазначити, що доповідь викликала надзвичайний інтерес у здобувачів вищої освіти, відповідно запитань було багато. Студентів цікавили питання: як ТОВ «Атем Груп» підтримує комунікацію з клієнтами та партнерами в умовах військового стану; який асортимент продукції експортується та яким шляхом; яка роль лідера в компанії; які перспективи діяльності та чи буде попит на продукцію компанії у зв’язку з активними бойовими діями та інші.
 
 
Артем Олександрович дав детальні відповів на всі запитання, а також зазначив, що основними стратегічними пріоритетами ТОВ «Атем Груп» є висока якість продукції та помірні ціни. Конкурентоспроможність продукції забезпечується використанням якісної сировини. Це – найкращі в Європі українські глини, каолін, крейда, пісок, турецький польовий шпат, італійські та іспанські пігменти, фріти. Для забезпечення конкурентних переваг на ринку будівельних матеріалів спеціалісти компанії ретельно відстежують новітні досягнення в галузі оздоблювальних будівельних матеріалів, тенденції моди в дизайні приміщень, що дозволяє оперативно реагувати на запити ринку і створювати нові колекції, максимально адаптовані до смаків українських споживачів. Доповідь зацікавила присутніх, а відповіді гостя підтвердили його фаховість і вміння працювати з аудиторією.
Учасниками зустрічі стали не лише члени студентського наукового гуртка «ДНК Лідера», а й здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 3 курсу денної форми навчання факультету аграрного менеджменту. Також інтерес до зустрічі проявили здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти заочної форми навчання освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування». Присутні висловили щиру вдячність Артему Гавришу та побажання про подальші зустрічі.
 
Вікторія Сіденко,
староста студентського наукового гуртка "ДНК Лідера"
 
Кристина Драмарецька,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook