Міжнародна науково-практична онлайн-конференція: «Кролівництво і хутрове звірівництво: проблеми, перспективи та інновації»

3 квітня 2023 року
24 березня відбулась Міжнародна науково-практична онлайн-конференція "Кролівництво і хутрове звірівництво: проблеми, перспективи та інновації". Організаторами конференції були: Національна академія аграрних наук України, Черкаська дослідна станція біоресурсів НААН та Департамент агропромислового розвитку Черкаської ОВДА.
З привітальним словом до учасників конференції звернувся академік Національної академії аграрних наук України, д. с-г. н. Бащенко Михайло Іванович.
Цього року у роботі пленарного засідання взяли участь фахівці з Польщі, Німеччини, та Молдови.
 
 
 
 
Під час Конференції було обговорено ряд питань, присвячених ветеринарному супроводу, технології утримання кролів, годівлі, основ селекції в кролівництві та перспектив розвитку мініферм на теренах України
Поточні перспективи галузі кролівництва України охарактеризував Лучин Ігор, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник відділу біорізноманіття та екології Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН, які доповідач бачить у створенні об’єднань кролівників для вирішення питань годівлі, ветеринарного супроводу, інформаційного забезпечення, а також збуту готової продукції.
 
 
З доповіддю про особливості травної системи кролів виступила кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри Технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Національного університету біоресурсів і природокористування України Уманець Руслана.
 
 
 
 
Своїм баченням подальшого розвитку хутрового господарства Польщі, поточними проблемами та перспективами поділився доктор філософії, професор кафедри зоології і благополуччя тварин, факультету Розведення та біології тварин, Сільськогосподарського університету в Кракові, Станіслав Лапінські.
 
 
 
 
Питанню відтворної здатність самців кролів за умов теплового стресу була присвячено доповідь доктор сільськогосподарських наук, професора, заступника директора з інноваційно-наукової діяльності Інституту біології тварин НААН, Шарана Миколи.
Інформація була корисною як працівникам кролівничих господарств так і держслужбовцям та науковцям.
 
 
Уманець Р.,
 доцент кафедри технологій у птахівництві,

 свинарстві та вівчарстві 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook