Організація Днів відкритих дверей, розгляд та затвердження змісту освітніх програм, навчальних планів для вступників на ОС «Бакалавр», «Магістр», освітньо-наукових програм, навчальних планів 2023 року вступу з урахуванням вимог стандартів, в рамках вченої

20 березня 2023 року

На економічному факультеті відбулося березневе засідання вченої ради, на якому розглянули важливі питання життєдіяльності факультету.
Голова вченої ради Діброва А.Д. розпочав роботу з порядку денного, в якому були наступні питання: про організацію Днів відкритих дверей на економічному факультеті; затвердження тематики магістерських робіт; про розгляд та затвердження змісту освітніх програм, навчальних планів для вступників на ОС «Бакалавр», «Магістр», освітньо-наукових програм, навчальних планів, програм вступних випробувань з комплексу фахових дисциплін, додаткових вступних випробувань економічного факультету 2023 року вступу з урахуванням вимог стандартів, пропозицій стейкхолдерів та членів експертної групи; про навчально-наукову роботу кафедри статистики та економічного аналізу та інше.

Завідувачі кафедр доповіли про організацію підготовки до Дня відкритих дверей в університеті та на економічному факультеті, який відбудеться 6 квітня. Було обговорено профорієнтаційні заходи для запрошення випускників шкіл, гімназій, ліцеїв, коледжів тощо.
Вченою радою економічного факультету було затверджено тематику магістерських робіт в розрізі спеціальностей та прийнято рішення про поновлення її на сайті кафедр.

На вченій раді було загострено увагу на фокусі освітніх програм для вступників на ОС «Бакалавр», «Магістр», PhD доктор філософії 2023 року, уточнено навчальні плани, обговорено та затверджено зміст освітніх програм, програм вступних випробувань з комплексу фахових дисциплін, додаткових вступних випробувань для вступників на PhD доктор філософії із спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Гаранти освітніх програм зосередились на тому, що вони були сформовані враховуючи пропозиції стейкхолдерів, науково-педагогічних працівників, студентів та аспірантів задля посилення освітніх компонент і досягнення програмних результатів навчання здобувачами.

Також було розглянуто навчально-наукову роботу кафедри статистики та економічного аналізу, про що доповіла завідувачка кафедри, д.е.н., професор Інна Лазаришина. Вона розповіла, що кафедра здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» та приймає участь у підготовці здобувачів за спеціальністю 071 «Облік та оподаткування» ОС Бакалавр, Магістр, PhD (доктор філософії). Лазаришина І.Д. зосередила увагу на кадровому забезпеченні, заходах з підвищення профорієнтаційної роботи кафедри у 2023 році, міжнародній діяльності, забезпеченні електронними навчальними курсами, науковій діяльності науково-педагогічних працівників, науково-дослідній роботі кафедри, діяльності навчально-наукової лабораторії біоеконометрики і дейтаманінгу. Кафедрою статистики та економічного аналізу визначено наступні стратегічні напрями розвитку: активізація профорієнтаційної роботи у ліцеях і коледжах України та у соціальних мережах; сприяння міжнародній мобільності студентів ОП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу»; подальший розвиток співпраці з бізнесом, стейкхолдерами і роботодавцями; підготовка до акредитації ОП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу».
Наприкінці члени вченої ради рекомендували до друку навчально-методичну літературу, обговорили інші важливі питання життєдіяльності факультету.
Також вчена рада привітала з Ювілеєм доцента кафедри банківської справи та страхування Муравського Олексія Андрійовича.

 


Секретар вченої ради економічного факультету
Лариса Олійник

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook