Зустріч з стейкхолдерами щодо обговорення освітніх програм кафедри готельно-ресторанної справи та туризму
15 грудня 2022 року у ННІ неперервної освіти і туризму відбулась інтерактивна зустріч організована кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму, до якої приєдналось понад 30 учасників – представників туристичних компаній, готельно-ресторанних суб’єктів підприємництва, органів адміністративного управління туристичною сферою:
Олеся БРОВКІНА власниця групи туристичних компаній, директорка Українсько-Болгарського бізнес центру;
Володимир ВАСИЛЬЄВ голова Громадської організації «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»;
Яніна ГАВРИЛОВА голова Громадської організації «Всеукраїнська асоціація гідів»;
Денис КОВАЛЬОВ керівник проектів відділу контролю якості та логістики, Департамент якості ТОВ «Сільпо-Фуд»;
Олена ЛЕФІРЕНКО заступник керівника навчального центру готельної і ресторанної справи «Reikartz Hotel Group»;
Віталіна МАРТИНОВСЬКА віце-президент громадської спілки «Національна туристична організація України»;
Руслан НЕТРЕБКО бар-менеджер «Reikartz Miramar»;
Вікторія НОВІКОВА HR-менеджер рекрутингової агенції «HedgeHog»;
Єливазета САЙГАК провідний менеджер ТОВ «Аккорд-тур»;
Ірина СЕНИК провідний менеджер туристичної агенції «Вінтур»;
Ліна СИДЛЕЦЬКА менеджер фронт-офісу готелю «11 Mirrors»;
Світлана ШЕПТУХА перший переможець рейтингового кулінарного шоу України «Майстер Шеф», бренд-шеф ресторану «За двома зайцями», управляюча та бренд-шеф кафе «Burger Station»;
До заходу долучились завідувачі кафедр вищих навчальних закладів:
Андрій ІВАНОВ к.е.н., доцент, декан ННІ інформаційних технологій та інноваційного підприємництва Одеського національного морського університету
Людмила ТРАНЧЕНКО д.е.н., професор, завідувач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, Уманський національний університет садівництва,
Тетяна ЛЕБЕДЕНКО д.т.н., професор, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, Одеська національна академія харчових технологій, гаранти та викладачі профільних кафедр згаданих університетів.
Участь у заході взяли здобувачі ОС «бакалавр» 3-4 курсів спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм, а також здобувачі ОС «магістр» спеціальностей 073 Менеджмент та 242 Туризм освітніх програм «Управління туристичним і готельно-ресторанним бізнесом» та «Міжнародний туристичний бізнес» відповідно.
Гаранти представили на розсуд присутніх освітні програми:
бакалаврату
Лариса ГОПКАЛО гарант ОП «Готельно-ресторанний бізнес», к.е.н., доцент
Ірина КУДІНОВА гарант ОП «Туризм», к.е.н., доцент
магістеріуму
Олена МОСКВІЧОВА гарант ОП «Управління туристичним і готельно-ресторанним бізнесом», к.е.н., доцент
Інна ЛЕВИЦЬКА гарант ОП «Міжнародний туристичний бізнес», д.е.н., професор
Вищезазначені освітні програми викликали інтерес та жваве обговорення учасників зустрічі.
Завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Інна ЛЕВИЦЬКА презентувала нову ОПП «Міжнародний туристичний бізнес» другого (магістерського) рівня вищої освіти, набір на яку вперше відбувся в 2022 році, і яка в минулому році зацікавила стейкхолдерів, колег з партнерських університетів та студентів.
З першим враженнями навчання на ОПП «Міжнародний туристичний бізнес» поділились здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти, які навчаються на даній ОПП: Євген АНІСІМОВ та Богдан МАТКОВСЬКИЙ. Здобувачі зазначили, що в ОПП варто більш яскраво висвітлити специфіку НУБіП України – ЗВО, який позиціонує себе як Університет наук про життя. Доцільно ввести дисципліни з екологічним спрямуванням, більше про зелений туризм. В обговоренні пропозицій здобувачів взяли участь всі зацікавлені особи, в результаті прийшли до думки, що є доцільним ввести в ОПП дисципліну «Бізнес-планування осель сільського зеленого туризму», який буде поєднувати реальну комерційну ідею, попит на яку є на міжнародному туристичному ринку, також задіяні бізнесові складові, підприємництво, екологія тощо.
Під час дискусій потенційні роботодавці відзначили актуальність представлених освітніх програм, високо оцінили рівень підготовки студентів кафедри, які проходили виробничу практику у підприємствах та запропонували нові напрями співпраці у реалізації актуальних для бізнесу форматів підготовки майбутніх фахівців, удосконалені змістовності дисциплін, включених в освітні програми.
Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму висловлює щиру вдячність всім учасникам зустрічі, яка була присвячена обговоренню освітніх програм кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, за підтримку ініціативи поглиблення інтеграції теорії і практики бізнесу.
Інна Левицька,
завідувач кафедри готельно-ресторанної
справи та туризму