Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця

14 березня 2023 року

 

01Ми станемо мов щит міцний,
Закриєм тілом нашу Батьківщину.
Наш не зламати дух міцний,
Життя ми віддамо за Україну!

Свято на честь українських добровольців відзначається в Україні 14 березня, починаючи з 2017 року. Дата вибрана не випадково, адже саме цього дня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях. Це свято воїнів, які сьогодні пліч-о-пліч з армією не заради орденів, а за покликом сердець стоять на смерть заради перемоги над російським агресором.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу до Дня українського добровольця в групі ЕкЕо-31М проведено виховну годину «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця».

5

Кураторка групи Ірина КОСТІВ розповіла історію сучасного добровольчого руху в Україні, продемонструвала студентам фільм «Українські Добровольці». В ході спілкування зауважено, що хоч це свято і є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячено, споконвіку супроводжує дружній український народ. Яскрава національна риса, благословення і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх батьків.

1234

Дякуємо добровольцям, людям з гарячими та хоробрими серцями, за їх подвиг, готовність віддати своє життя за свою державу та український народ.

Самовідданість добровольців доводить, що спільними зусиллями ми зможемо очистити святу українську землю від агресора, а День нашої Перемоги над ворогом стане однією з основ, на якій гартуватимуться нові покоління вільних українців.

Повертайся, будь ласка, живим.
Я прошу не багато, й не мало.
Кожен вечір молюсь всім святим
Щоб нещастя тебе не спіткало.
Щоби Янгол закрив від біди,
Над тобою розправивши крила,
І щоб куля лихої орди
Не побачила, не зачепила.
Ясним ранком, та днем дощовим,
Я шепочу у синєє небо:
Повертайся, будь ласка живим,
Батьківщина чекає на тебе.
Ірина КОСТІВ,
кураторка групи
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook