ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ІГОРЯ КАЛІНІНА, ПРОФЕСОРА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМЕНІ АКАДЕМІКА М. Ф. ГУЛОГО

4 березня 2023, 13:24
ФВМ НУБіП України

   1 березня 2023 р. проведено відкриту лекцію професором кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктором біологічних наук, професором Ігорем Калініним для студентів 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», ОC «Магістр») на тему: «Ензими та їх кінетичні властивості». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Google Meet.

   Ігор Калінін разом із другокурсниками розглянув на лекційному занятті поняття про ензими, їх будову, поняття субстрату, активного центру ензиму, ензим-субстратного комплексу, субстратну специфічність ензимів, рівняння ферментативної реакції, кофактори, коензими, роль коензимів (тіамінпірофосфат, ФАД, ФМН, коензим А, НАД, НАДФ, піридоксальфосфат, біоцитин, ліпоаміди, 5’-дезоксиаденозилкобаламін, метилкобаламін) у каталітичних процесах за дії ензимів, механізм односубстратної ензимної реакції, номенклатуру та класи ензимів, характерні реакції для кожного класу ензимів, терміни, що використовуються в ензимології, ензимна кінетика, рівняння Міхаеліса-Ментен, вплив фізико-хімічних факторів на активність ензимів, активатори та інгібітори ферментів. Слід відзначити різноманіття ілюстративного матеріалу, яким доповнювалися основні теоретичні положення лекції. Впродовж заняття студенти із зацікавленістю сприймали матеріал, була плідна взаємодія між лектором і студентами.

   На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, професор Віктор Томчук, професори цієї ж кафедри Валентин Карповський, Вікторія Грищенко, Лілія Калачнюк та доценти Ольга Тупицька, Валерій Цвіліховський, Лариса Кладницька, Олена Журенко, відповідальна від факультету ветеринарної медицини за проведення відкритих лекцій, доцент Наталія Бойко, студенти 2 курсу, 12 групи факультету ветеринарної медицини спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» (ОС «Магістр»). Після завершення лекції викладачі та студенти провели анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття.

    На завершення, викладачі, що були присутні на лекції відмітили, що лекція проведена на високому науково-методичному рівні з використанням наочного матеріалу.

Віктор Томчук,
завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин
імені академіка М. Ф. Гулого

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook