Навчальні лабораторії механіко-технологічного факультету чекають на здобувачів вищої освіти

2 березня 2023 року
   Відповідно до графіка освітнього процесу, затвердженого наказом Ректора університету від 22.11.2022 р. № 897, з 6 березня поточного року, студенти 1 і 4 курсів бакалаврату та першого року навчання магістратури, розпочинають заняття, в очному форматі. Безпосередній формат спілкування викладачів і студентів, в навчальних приміщеннях вишу – дозволяє максимально розширити і зміцнити знання здобувачів вищої освіти, порівняно з дистанційною формою навчання. Тому готовність лабораторій, для забезпечення освітньої діяльності, знаходиться на пильному контролі адміністрації механіко-технологічного факультету та навчального відділу університету.

   Згідно з розпорядженням проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука, 1 березня 2023 р., комісією у складі заступника начальника навчального відділу з питань практичної підготовки студентів, Олега Бачинського, декана механіко-технологічного факультету Вячеслава Братішка, заступників декана Ігоря Сівака і Оксани Ачкевич, проведено аналіз дієздатності навчальних лабораторій механіко-технологічного факультету та їх готовність, до очних занять студентів. Комісія звертала увагу, на естетичний стан лабораторій, їх наповнення устаткуванням, організацію робочих місць та наявність методичних матеріалів.

   У спільній роботі із завідувачами кафедр, комісія провела моніторинг діяльності, технічного забезпечення та можливостей шістнадцяти навчальних лабораторій, перевірила роботу лабораторного обладнання і установок. Оглянуті приміщення, мають оснащенні робочі місця, оновлені навчально-методичні вказівки, до виконання лабораторних робіт, наочні посібники, устатковані сучасними приладами та матеріалами. Всі лабораторії відповідають вимогам охорони праці та правилам пожежної безпеки. Варто відмітити позитивну динаміку оснащення лабораторій на всіх кафедрах факультету. Навчальні лабораторії «Трансмісії тракторів і автомобілів» і «Гідроприводів сільськогосподарської техніки», знаходиться в стані динамічного відновлення. У лабораторіях проводяться ремонтні роботи та готується забезпечення сучасним обладнанням. Згідно наказу Ректора університету, від 24 лютого 2023 р., № 251 «С», студенти 3 курсу, освітньої програми «Агроінженерія», наразі, проходять виробничу практику, у вказаних лабораторіях, за гнучким графіком.

   В підсумку роботи, комісія засвідчила готовність лабораторій механіко-технологічного факультету, до проведення занять. Очний формат виконання лабораторних і практичних робіт, у спеціалізованих лабораторіях – має вагоме значення, для якісного опанування дисциплін, здобувачами вищої освіти технічних профілів. Колективи кафедр чекають молодих людей, до безпосереднього навчального контакту, а студенти, з позитивними настроями, готуються, до особистої присутності, в аудиторіях університету.
   Не зважаючи на військовий стан, впевнено продовжуємо реалізацію навчальних планів поточного семестру, забезпечуючи якість освітньої діяльності, виваженими рішеннями. Працюємо і наближаємо нашу Перемогу.
 
Ігор Сівак,
заступник декана
механіко-технологічного факультету
 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook