Публічне управління та адміністрування: перебіг профорієнтаційної роботи

15 лютого 2023 року
  У кожної людини є свобода вибору. Вибір існує щоденно, щохвилини. Різний за своєю серйозністю. Неоднаковий за своїми наслідками. Один із фундаментальних виборів кожної людини – це вибір професії.

  Куди піти навчатися? За якими критеріями обирати освітній заклад? Яку професію здобути, щоб мати хліб і до хліба? Що вимагає ринок праці? А як впевнитися у тому, що отриманий за обраною мною спеціальністю диплом буде конкурентоспроможним на ринку праці? А якщо знову карантинні обмеження чи зможу я працювати за спеціальністю? Що робити? Як обрати професію так, щоб вона приносила радість від роботи і відчуття життєвої повноцінності?

  Саме ці питання щоденно чують науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва під час проведення профорієнтаційних заходів. Можливо, як ні один структурний підрозділ НУБіП України ми розуміємо, наскільки важливо, щоб якомога більше людей в Україні чули і знали про наш університет. Саме наш ННІ неперервної освіти і туризму має забезпечити неперервну освіту. Метою неперервної освіти є становлення й розвиток особистості як у періоди її фізичного і соціально-психологічного дозрівання, розквіту й стабілізації життєвих сил та здібностей, так і в періоди старіння організму, коли на перший план виходить завдання компенсації сил і можливостей, що втрачаються. Неперервна освіта покликана підвищувати рівень загальних знань і розширювати можливості участі громадян у культурній, політичній, соціальній діяльності країни, а також сприяти посиленню позицій людини в професійній діяльності.
  Ґрунтуючись на необхідності ознайомлення якомога більшої аудиторії слухачів з умовами вступу до НУБіП України, зокрема і на освітні програми за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», ми використовуємо різні формати зустрічей: виїжджаємо в ліцеї та школи; проводимо за допомогою Meet Google групові та індивідуальні профорієнтаційні заходи, тобто, якщо школа на очному навчанні, просимо збиратися у актовому залі й спілкуємося з усім колективом, якщо школа на дистанційному форматі навчання – підключаємося до кожного потенційного вступника; через співпрацю з органами місцевої влади та управліннями освіти організовуємо зустрічі з педагогічними працівниками.
  Так, 14 лютого в приміщенні Боярської міської ради за участю заступника міського голови Наталії Ульянової та начальника Управління освіти Боярської міської ради Валерія Шульги відбулася робоча нарада з усіма керівниками освітніх закладів Боярської громади. Під час цієї зустрічі НПП кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Ірина Грищенко та Володимир Сизон презентували учасникам наради конкурентні переваги НУБіП України, переваги навчання за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», ознайомили учасників наради з можливістю потенційних вступників пройти підготовчі курси та надали графік Днів відкритих дверей і контактну інформацію для зворотного зв’язку.

  Територія охоплена профорієнтаційними заходами щоденно зростає. Ми спілкуємося з усіма регіонами України, навіть тими закладами, які знаходяться дуже близько біля зони бойових дій, адже розуміємо, що кожен має право здобути якісну освіту, а для цього повинен знати, що навчатися потрібно йти в НУБіП України!


Ірина Грищенко,
доцент кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook