Ph.D. Чжен Яньцзя – аспірантка 2-го року навчання та представниця центру міжнародного культурного обміну «Рішен»

30 січня 2023 року
  Незважаючи на військовий стан та відповідно тяжкі умови перебування в країні впродовж минулого навчального року до аспірантури НУБіП Україні вступили 46 іноземних громадян з Китайської Народної Республіки. Досить цікаво поспілкуватися із Чжен Яньцзя, громадянкою КНР, котра одна з перших вступила до НУБіП України ще у 2021 році та є здобувачкою освітньо-наукової програми «Менеджмент».

  • Шановна Яньцзя, розкажіть про себе та причину вступу до аспірантури НУБіП України?

— В 2016 році після закінчення магістратури в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка я лишилась в Україні. З 2019 року і до тепер я працюю в міжнародному освітньому центрі на посаді менеджера проєктів. Моя основна робота - це сприяти співпраці в сфері освітньо-культурного обміну між українськими, американськими та китайськими ЗВО, а також керівництво та управління китайськими студентами і аспірантами під час їхнього навчання в Україні. Через деякий час я зрозуміла, що мої професійні навички, нажаль, обмежені, тому наразі хочу далі вчитися і отримати ступінь доктора філософії. Завдяки моїй роботі з українськими університетами я була добре знайома з НУБіП України, тому без вагань обрала саме його для власного саморозвитку.

  • Які Ваші враження після вступу та який напрям дисертаційного дослідження обрали?

— У вересні 2021 року успішно склала вступні екзамени та вступила до аспірантури за спеціальністю 073 «Менеджмент». Після спілкування з науковим керівником – професором Тетяною Іванівною Балановською щодо моєї роботи та направлення аспірантського дослідження, ми визначилися з темою моєї дисертації, яка звучить так: «Формування системи управління якістю освітніх послуг закладу вищої освіти». Після цього моя тема була затверджена на Вченою радою факультету.

  • Як на Вас вплинуло повномасштабне вторгнення агресора на територію України? Яке Ваше враження від відновлення навчання в аспірантурі НУБіП?

— У лютому 2022 року через початок повномасштабної війни росії проти України я була змушена виїхати закордон. В період, коли мені було особливо сумно я дізналася, що НУБіП попри всі негаразди продовжує працювати і наше навчання в аспірантурі не зупинилося. У 2022 році НУБіП продовжив навчання студентів та аспірантів упорядковано та якісно завдяки тісній потужній підтримці ректорату. Війна нікого не злякала, а навпаки згуртувала всіх, щоб разом стали на захист Батьківщини. Це дало мені відчути 124-річний досвід Університету: навіть у таких надскладних умовах в Університеті залишаються непорушними його давня культура, ефективна система управління та досвід викладання навчальних дисциплін. Я пишаюся тим, що обрала НУБіП України.

  • Розкажіть, будь ласка, про здобутки своєї освітньо-наукової складової та роль наукового керівника в ній.

— Хоч події важкого 2022 року вплинули на моє навчання та роботу, та я багато чого досягла в тому році. На даний момент я вже склала всі теоретичні дисципліни згідно навчального плану аспірантури та працюю над науковими дослідженнями. Тут я хотіла б подякувати нашому декану Анатолію Дмитровичу Остапчуку та науковому керівнику Тетяні Іванівні Балановській за їх підтримку та розуміння. Я дуже рада, що моє наукове дослідження поєднане зі змістом роботи з вивчення формування системи послуг якості освіти в останні роки, що буде корисним для служб управління навчанням молоді в університетах у майбутньому.

  • Які Ваші очікування від навчання в аспірантурі?

— Впевнена, що саме перемогою України невдовзі закінчиться війна. Управління якістю викладання буде оновлюватися та вдосконалюватися у зв'язку зі змінами в загальному середовищі, а прагнення людей до знань ставатимуть дедалі сильнішими. Я готова застосувати свої професійні знання та досвід у своїй роботі, щоб більше китайських університетів та китайських здобувачів змогли дізналися про українську культуру, освіту та чудові українські університети.

  • Дякуємо Яньцзя Чжен за цікаву розмову і щирі відповіді. Бажаємо успіхів всім нашим аспірантам, потужних наукових звершень на шляху здобуття ступеня доктора філософії.


Надія Міняйло,
заступник завідувача відділу аспірантури

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook