Студенти факультету харчових технологій вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

16 грудня 2022 року

     Щорічно з 2006 року в Україні 14 грудня вшановують пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Саме 14 грудня 2000 року було закінчено роботи з будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком атомної станції, а 15 грудня АЕС була повністю зупинена. До сьогоднішнього дня аварія на Чорнобильській АЕС вважається однією з наймасштабніших катастроф ХХ сторіччя.

    Тисячі людей, які брали участь у знешкодженні небезпечних об’єктів АЕС загинули внаслідок радіаційного ураження. Ми шануємо і пам’ятаємо ліквідаторів аварії та кожного, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ризикуючи своїм здоров’ям і життям.

 

     В пам’ять про тих, хто пожертвував своїм життям заради тисячей інших, і тих, кому вдалось вижити попри значний відбиток, який залишила радіація на їхньому здоров‘ї - студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК поклали квіти до пам’ятника Героїв Чорнобиля. Також відвідали національний музей «Чорнобиль», присвячений подіям аварії 1986 року та світовим героям, які зуміли зупинити і так швидко та широко поширюваний викид радіації.

 

 

     Минуло 36 років з того часу, як світ пізнав найстрашнішу у своїй історії техногенну катастрофу, але біль і смуток від тих трагічних подій і досі відчуває кожен з нас.

Пам’ятаємо кожного. Дякуємо кожному. 

Аліна Степова,

студентка 2 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook