Проблему корупції обговорили на зборах колективів трьох ННІ: природничо-гуманітарного, бізнесу та післядипломної освіти

2 грудня 2014 року

2 грудня відбулись збори колективів природничо-гуманітарного ННІ, навчально-наукових інститутів бізнесу та післядипломної освіти.

З науково-педагогічними працівниками природничо-гуманітарного ННІ зустрівся проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін. Він зупинився на скрутному становищі в державі та зазначив про ймовірність скорочення видатків на освіту. Це може торкнутися і нашого університету.  
 
Також мова йшла про необхідність взаємодії кафедр у здійсненні наукової, навчальної діяльності. Не дивлячись на численні і вагомі розробки вчених та науковців, університет знаходиться у середині рейтингів вишів. Однією із причин цього, як зазначив проректор Андрій Кудін, є зниження якості освіти. Тому сьогоднішня зустріч покликана зробити все можливе для недопущення нестатутних відносин між викладачем і студентом, адже керівництву відомі конкретні випадки. 
 
 
Директор природничо-гуманітарного ННІ Володимир Копілевич представив результати соціологічного опитування  студентів педагогічного факультету.  Приємно, що більшість бере активну участь у науковій роботі та вважають отримані знання під час навчання необхідними у майбутній професійній діяльності.  Всі вони хочуть бути кваліфікованими фахівцями.  Однак не зовсім задоволені  рівнем комп’ютерного забезпечення, графіком навчальних занять, роботою випускових кафедр. Підсумовуючи аналіз опитування, Володимир Абрамович наголосив, що ми – педагоги, і, перш за все, маємо бути зразковим прикладом для студентів. Тому якість навчання і об’єктивність оцінювання знань для нас – головне.
 
 
З огляду на це,  маємо посилити контроль за якістю знань студентів. Як зазначив Андрій Кудін, з цією метою будуть проводитися додаткові екзамени. 
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило, виступаючи на зборах викладачів навчально-наукових інститутів бізнесу та післядипломної освіти, поінформував колектив щодо змін у рейтинговому оцінюванню  роботи НПП. Також ознайомив присутніх з рекомендаціями комісії щодо оптимізації структури університету.
 
 
Головним лейтмотивом зустрічі було проведення зимової екзаменаційної сесії та недопущення нестатутних відносин. Володимир Іванович, коментуючи результати соціологічного дослідження серед студентів інституту, акцентував увагу на відповідальності за порушення чинного законодавства. До речі, Кримінальним кодексом України передбачені покарання не тільки тих, хто бере хабарі, а й тих, хто їх дає.
 
 
Ситуація, що склалася в Україні, події минулої зими, сотні загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО вимагають від нас нової якості роботи. Потрібно перегорнути сторінку, зупинити ганебні явища та добросовісно виконувати покладену на нас державою місію.
 
Доповнюючи виступ проректора, директор навчально-наукового інституту бізнесу Анатолій Діброва представив результати зрізів знань серед студентів та наголосив, що такі заходи зовнішнього контролю будуть проводитися регулярно.
 
 
Анатолій Дмитрович також повідомив, що останнім часом надійшло декілька звернень від студентів щодо проявів нестатутних відносин. Ця інформація перевіряється, до причетних осіб будуть вжиті відповідні заходи. Сьогоднішні збори є своєрідним останнім сингалом для припинення зловживань.
 
 
 
Ольга Наконечна, 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook