Інформаційна прозорість та об'єктивне оцінювання: зустріч Василя Шинкарука із секретарями рейтингових комісій факультетів та ННІ

9 листопада 2022, 16:16

9 листопада під головуванням голови рейтингової комісії університету Василя Шинкарука відбулася зустріч із секретарями рейтингових комісій факультетів та ННІ. Засідання розпочалося зі вступного слова Василя Шинкарука.

У своєму виступі проректор акцентував увагу учасників зустрічі на низці важливих питань щодо організацій рейтингового оцінювання діяльності науково-педагогічних працівників у 2022 році, серед яких:

  • наявність матеріалів та покликань на них, де вказана участь НПП у заходах та активностях, що відбувалися в університеті;
  • відповідальність кожного учасника рейтингового оцінювання за достовірність результатів;
  • терміни проведення рейтингового оцінювання та дати початку кожного з його етапів.

Про важливість дотримання термінів рейтингового оцінювання науково-педагогічних працівників у 2022 році присутніх поінформував секретар рейтингової комісії університету Ярослав Рудик.

Електронну форму для зведення рейтингових показників факультети та інститути отримали 24 жовтня і вже працюють з нею. Рейтингові комісії факультетів та інститутів свою перевірку проведуть у другій декаді листопада, а вже з 21 листопада експертні групи рейтингової комісії університету розпочнуть перевіряти достовірність поданих даних, правильність їх оформлення. Допомагати з'ясовувати ситуацію на кожній кафедрі їм будуть секретарі рейтингових комісій факультетів та ННІ. У складних умовах воєнного стану та карантину цю роботу переведено у змішаний формат, спілкування відбувається як очно, так і засобами електронної пошти, онлайн-зустрічей тощо. Також секретар комісії повідомив про вимоги до заповнення електронної рейтингової звітності, недопущення фальсифікації показників діяльності НПП, наслідки, які можуть очікувати викладачів, що навмисно надали недостовірні дані.

Наприкінці зустрічі за пропозицією голови рейтингової комісії університету відбувся обмін думками між учасниками засідання з окремих аспектів підбиття рейтингових підсумків, а також прозвучали відповіді голови рейтингової комісії Василя Шинкарука на питання з боку секретарів комісій факультетів та ННІ.

Таким чином, рейтингове оцінювання 2022 року розпочалося процесом збору та накопичення інформаційних матеріалів, до аналізу яких скоро, за дорученням проректора, візьмуться декани факультетів та директори ННІ, щоб вчасно надати інфоромацію до рейтингової комісії університету.

Бажаємо продуктивних результатів усім учасникам
та успішної роботи членам рейтингових комісій факультетів та навчально-наукових інститутів!

Ярослав Рудик,
секретар рейтингової комісії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook