Лінійка пам’яті «Герої не вмирають»

30 вересня 2022 року

Вони співали: «Ще не вмерла….» і вмирали…

Земля тремтіла, під ногами ж твердь…

Їм янголи обличчя прикривали…

А ті під вибухи гранат ішли на смерть…

Незалежність – слово тихе, а громом гримить із сивих століть і пробиває тюремні мури, і не дає заснути у дні сущому. Не одне покоління кращих синів та дочок беззавітно клали своє життя до ніг рідної неньки України, заради її спокою, її мирного існування, її свободи та незалежності.

Окремою сторінкою цієї споконвічної боротьби та незламності стали бої із російським агресором наприкінці літа 2014 року. Під пекучим сонцем, з Україною в серці, згадавши звитягу пращурів, українці з гаслом «Свобода або смерть!» билися до останнього, гинули, але перемагали ворога своєю стійкістю і непохитністю.

Українська земля щедро полита кров’ю її синів. Споконвіку українці прагнуть до волі та незалежності неньки-України, боронять землю ціною власних життів…

 

30 вересня відбулася Лінійка пам’яті «Герої не вмирають» з нагоди вшанування 8-ї річниці загибелі на сході України викладача коледжу, капітана Збройних сил України, бійця 11-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь» Ільгара Салеховича Багірова.

 

Роки… Скільки б їх не минуло, не зітруться імена тих, хто не повернувся з війни. Саме у цей день, 30 вересня 2014-го року, під час розвідувальних дій на території між Дебальцевим і Фащівкою (Перевальський район) в бою з російськими збройними формуваннями капітан Багіров при спробі взяти його в полон кинув гранату, за що був розстріляний.

 

Вшанувати пам’ять Ільгара Салеховича біля меморіальної дошки на його честь прийшли дружина - Тетяна Анатоліївна Багірова, викладачі та студенти коледжу, побратими. У своїх промовах ті, хто знав його особисто, відзначили надзвичайні людські якості, патріотизм, героїзм, відданість народу і землі, на якій жив, трудився і за яку віддав своє життя Ільгар Салехович.

 

Пам’ять про Ільгара Салеховича Багірова була вшанована хвилиною мовчання і покладанням квітів до його меморіальної дошки.

Герої не вмирають!

Вони у нашій пам’яті назавжди!

Наталія ФЕДОСЄЄВА,

заступник директора з виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook