Студенти-мешканці гуртожитку №9 долучилися до творчого вечора Володимира Гонського

1 жовтня 2022 року

Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній тобі.

В. Еллан

 

28 вересня 2022 року у гуртожитку №9 відбулася зустріч студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з бардом, публіцистом, заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Гонським, провідним фахівцем відділу виховної роботи і студентських справ ННЦ ВР і СР НУБіП України.

На початку навчального семестру для першого курса, Володимир Васильович ознайомив студентів з найкращими українськими піснями, народними перлинами, розповів про важливість національної ідентичності. Він закликав студентів брати найактивнішу участь у відродженні рідних традицій, звичаїв і обрядів, бо вони є духовними скарбами нашого народу, які більшість народів уже втратили.
 

Під гітарний супровід разом із Володимиром Гонським студенти заспівали найвідоміші українські пісні, як «Ой у лузі червона калина», «Червона рута», «Марш січових стрільців», та багато інших. В наш тяжкий час, студенти почали все частіше повертатися до історичних витоків і розмовляти виключно українською мовою. Потрібно прикладати всі можливі сили, щоб зберегти національну ідентичність.

 

Можна вибрать друга і по духу брата,

Та не можна рідну матір вибирати.

За тобою завше будуть мандрувати

Очі материнські і білява хата.

І якщо впадеш ти на чужому полі,

Прийдуть з України верби і тополі.

Стануть над тобою, листям затріпочуть,

Тугою прощання душу залоскочуть.

Можна все на світі вибирати, сину,

Вибрати не можна тільки Батьківщину

 

Цими словами Василя Симоненка, Володимир Гонський закликав студентів брати найактивнішу участь у розбудові майбутнього своєї батьківщини і до особистого патріотизму.

Завершуючи дійство, студент 3-го курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Павло Паламарчук подякував Володимиру Гонському за чудово проведений творчий вечір. Велику подяку студентство висловлює керівництву факультету та коменданту гуртожитку №9 Лідії Йовенко за сприяння в організації заходу.

 

Незалежність підіймає на крилах. Відповідальність не дає ці крила спалити. Маючи і те, і інше, можна долетіти до мети!

С. Вакарчук

 

Слава Україні!

Героям слава!

Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook