На факультеті землевпорядкування магістри першого року навчання організовано розпочали навчальний семестр

27 вересня 2022 року
   Останній тиждень вересня розпочався із підписання ректором Станіславом Ніколаєнком наказів про зарахування до НУБіП України магістрів першого року навчання. Вже з понеділка 26 вересня 2022 року здобувачі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» розпочали освітній процес.  
   Напередодні, з майбутніми дослідниками провели робочу зустріч представники адміністрації факультету землевпорядкування, адже організаційних питань чимало – від особливостей організації освітнього процесу в умовах воєнного стану та порядку стипендіального забезпечення, до специфіки підготовки і захисту магістерської роботи.  
 
  Перш за все, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков зачитав накази про зарахування магістрів на освітню програму «Геодезія та землеустрій» і привітав здобувачів другого освітнього рівня зі вступом до Національного університету біоресурсів і природокористування України на одну з найпопулярніших в Україні освітніх програм за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». Цього року до факультету землевпорядкування, на очну форму навчання, зараховано 70 магістрів, з них 45 бюджетників і 25 контрактників. Тарас Олексійович ознайомив здобувачів із особливостями організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, графіком освітнього процесу, унікальністю освітньої програми, а також розповів про порядок обрання керівника для написання магістерської роботи та визначення з тематикою дослідження, про оформлення індивідуальних навчальних планів, ведення портфоліо магістра, порядок атестації та ін.
 
   Заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко зупинився на питаннях індивідуальної освітньої траєкторії та порядку обрання вибіркових навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти. Свій вибір вони мають зробити вже найближчим часом, щоб упродовж 2-го семестру вивчати ці дисципліни із запропонованого загальноуніверситетського переліку (анотації дисциплін за посиланням https://nubip.edu.ua/node/67362). Детально зупинився заступник декана і на правилах призначення академічних стипендій у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. А також надав інформацію здобувам, які мають право отримувати соціальну стипендію. А студентам пільгових категорій, які проживають у гуртожитку, потрібно надати заяву із відповідним пакетом документів (https://nubip.edu.ua/node/114353). Щодо магістрів, які закінчили бакалаврат в інших закладах вищої освіти і які вступили на бюджет, то їм якнайшвидше необхідно відкрити рахунок у Приватбанку для нарахування стипендії. Крім того, Олександр Вікторович наголосив про необхідність сплати за виготовлення студентських квитків та екзаменаційних книжок здобувачами контрактної форми. Крім того, магістрів першого року навчання поінформовано щодо поведінки під час надзвичайних ситуацій, сигналів повітряної тривоги, а також вони наочно були ознайомлені з місцем розташування укриття навчального корпусу №6, згідно з «Інструкцією з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу в НУБіП України у 2022-2023 навчальному році» https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u187/instrukciya_v_umovah_voiennogo_stanu.pdf.
 
   Потому були питання й відповіді. Здобувачі, отримавши низку першочергових завдань і доручень, приступили до навчання в аудиторіях. 
   Тож, бажаємо новому набору магістрів факультету землевпорядкування вміло справлятися із усіма завданнями і таким же складом через отримати омріяні дипломи магістра.
 
 
Інна Чеботарьова,

староста академічної групи
магістратури першого року навчання
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook