Факультет аграрного менеджменту НУБіП України пройшов повторну міжнародну акредитацію ACQUIN магістерської освітньої програми «Адміністративний менеджмент»

22 вересня 2022 року
Факультет аграрного менеджменту, НУБіП України
В умовах інтеграції України до світового освітнього простору університет повинен надавати високоякісні послуги у сфері вищої освіти, які відповідають світовим стандартам.

У 2016 р. магістерська освітня програма «Адміністративний менеджмент» (ІМА – International Master program Agrarian management ) факультету аграрного менеджменту НУБіП пройшла Міжнародну акредитацію в Німеччині Інститутом акредитації, сертифікації та забезпечення якості Accreditation, Certification and Quality Assurance Institute – ACQUIN (Німеччина). Сертифікаційний орган ACQUIN є членом Європейської кваліфікаційної агенції гарантії якості EQAR. Отримана акредитація підтверджує відповідність навчального плану до аналогічних програм в Європі, високу якість викладання в НУБіП України на магістерській ОП «Адміністративний менеджмент» та дає можливість студентам, які за нею навчаються, отримати подвійні дипломи НУБіП та Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина).

21 вересня 2022 року в режимі онлайн відбулася повторна міжнародна акредитація магістерської освіітньої програми «Адміністративний менеджмент» в Німеччині Інститутом акредитації, сертифікації та забезпечення якості ACQUIN (Німеччина).

Разом з Національним університетом біоресурсів і природокористування України переакредитацію проходили ще 8 університетів-партнерів з України, Боснії та Герцеговини, Вірменії, Казахстану, Киргизії та Азербайджану.

 

Від НУБіП на зустрічах з переакредитації були присутні проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, професор Вадим Ткачук; декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук; гарант ОП "Адміністративний менеджмент" Олена Ковтун; завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД, проф. Віталій Луцяк; координатор співпраці факультету аграрного менеджменту з УПН Вайєнштефан-Тріздорф, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Наталія Коваленко, а також студенти магістерської програми «Адміністративний менеджмент» - Максим Гопка та Дмитро Пилипенко.

Процедурі Міжнародної акредитації передувала підготовка відповідно наказу ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка від 08 липня 2022 р. №448 Звіту самооцінки Self-Assesment Report. Процес відбувався виключно англійською мовою аналогічно тому процесу, який запроваджено наразі в Україні та визначено Національним агентством забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО). Вражає кількість міжнародних експертів, які були запрошені до проведення акредитації з різних країн.  Під час заключної сесії університети-учасники процедури Міжнародної акредитації отримали рекомендації від експертів ACQUIN для покращення та удосконалення освітніх програм.

Очікуємо на офіційне підтвердження позитивного рішення ACQUIN, про що обов'язково повідомимо додатково. 

Довідка. Національний університет біоресурсів і природокористування України з 2002 р. співпрацює з Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) по реалізації за узгодженими навчальними планами спільної магістерської освітньої програми «Адміністративний менеджмент» за спеціальністю 073 «Менеджмент», яка орієнтована на вирішення проблем і завдань українського сільського господарства із застосуванням досвіду економічного розвитку країн Західної Європи та з використанням новітніх технологій в освіті.
Мета магістерської освітньої програми «Адміністративний менеджмент» – підготовка нового покоління керівників, здатних комплексно розв’язувати складні управлінсько-економічні задачі, розробляти успішні стратегії розвитку бізнесу, формувати команду професіоналів та ефективно використовувати найсучасніші бізнес-технології з урахуванням теоретико-практичних та аналітичних підходів.
За понад 20 років спільної роботи з Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) магістерська програма "Адміністративний менеджмент" НУБіП України на факультеті аграрного менеджменту випустила понад 500 фахівців в Україні, з них більше 70 отримали подвійні дипломи, паралельно навчаючись в Україні та Німеччині за погодженими ідентичними навчальними планами.

 

Наталія Коваленко,
доцент кафедри адміністративного
менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook