Литва готує для України масштабну допомогу: пожежні автівки, позашляховики, екіпірування для лісівників, навчання стандартам ЄС

8 вересня 2022 року
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства

“Наша дружба з литовськими побратимами стала ще міцнішою. Ми прийняли у Києві Міністра навколишнього середовища Литви Simonas Gentvilas та його команду. Вчора наші литовські колеги побували у новоствореному Нацпарку “Пуща Радзивіла” на Рівненщині.

Домовилися з Сімонасом про шефство Литви над цим новоствореним нацпарком. Це допоможе парку стрімко розвиватися навіть під час війни.

Наші литовські колеги уже передали колективу нацпарку “Пуща Радзивіла” комп’ютерну техніку, дрон, біноклі та фотоапарати. Анонсували ще масштабнішу допомогу, яка буде розподілена між нашими природними парками та лісництвами. Литва передасть нашим природоохоронцям 300 комплектів вогнетривкого одягу для лісівників та близько 30 автомобілів, серед яких позашляховики та протипожежна техніка.

За словами Сімонаса, Литва має намір запросити українських природоохоронців та поділитися найкращими практиками менеджменту природоохоронних зон. Наші фахівці зможуть отримати досвід управління природоохоронними територіями за стандартами Євросоюзу.

Також ми підписали Декларацію про співробітництво в сфері охорони навколишнього середовища між нашими Міністерствами. Литва – один із найважливіших союзників України у воєнних реаліях. Литва одна із перших підтримала європейський вибір України ще в часи Революції Гідності, а сьогодні надає вагому військову та гуманітарну підтримку для відсічі агресора.

Вірю, що підтримка таких партнерів, як Литва, допоможе Україні відбити ворога та зберегти природні багатства для Українського народу та гостей з усього світу” – зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

 

Джерело: Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://lisvolyn.gov.ua/?p=62251

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook