Студентка факультету ветеринарної медицини Софія Маркова – фіналістка програми Mitacs

15 серпня 2022 року
ФВМ НУБіП України
   Після кількох успішних етапів відбору освітньо-наукової програми Mitacs з-поміж багатьох кандидатів з різних країн світу саме студентка 5 курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Софія Маркова отримала можливість поїхати до Канади (місто Саскатун, провінція Саскачеван) і три місяці навчатись за програмою Globalink Research Internship Award. Основною темою літнього навчання студентки факультету ветеринарної медицини НУБіП України на кафедрі ветеринарної патології Західного коледжу ветеринарної медицини стали хвороби бджіл.

   Етапи навчання Софії Маркової включали роботу на пасіці, а також в умовах лабораторії. Mісто Саскатун знаходиться на півночі Канади, де зима триває 8 місяців, тому літо коротке. Сезон на пасіці починається з прибирання і чистки вуликів після зими (очищають рамки від плісняви, мертвих бджіл, збудників нозематозу). Потім кожний вулик перевіряють і оцінюють за такими показниками як агресивність бджіл, наявність збудників хвороб, у тому числі і нозематозу.

   У лабораторії фіналістка програми Mitacs працювала над проєктом, що полягав у визначенні патогенності різних ізолятів Melissococcus plutonius та намагалась виростити їх у шлунку личинок бджіл.
   Завдяки цій програмі Софія Маркова здобула цікавий досвід і навички роботи в лабораторії з різним обладнанням.

 

   Сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю у рамках стипендіальних програм для студентів нашого факультету!


Микола Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини
Марина Галат,
координатор міжнародних програм
Валерія Юстинюк,
асистент

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook