НУБіП розпочав новий навчальний рік в очному режимі

15 серпня 2022 року
   Національний університет біоресурсів і природокористування України, один з небагатьох українських провідних вищих навчальних закладів, який сьогодні розпочав новий 2022/2023 навчальний рік в очному режимі.

   При прийнятті такого рішення керівництво університету мало врахувати багато нюансів, пов’язаних з навчальним процесом під час воєнного стану. І врахувало! На сьогодні навчальні корпуси і студмістечко облаштовані сховищами з усім необхідним: питна вода, аптечка, вогнегасник тощо, проведено відповідні інструктажі стосовно поведінки під час воєнного стану, зокрема повітряної тривоги і т.д.
   До занять приступили студенти других – третіх курсів (четвертий – в дистанційному режимі) бакалаврату і другого року навчання магістратури, коментує проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Згодом вони поступляться місцем в аудиторіях іншим, зокрема першокурсникам бакалаврату та магістрам першого року навчання, зарахування яких цьогоріч відтерміновано. Про це детально можна дізнатися на офіційному сайті університету.

   Як розпочинався перший день першого семестру 2022/2023 навчального року? З самого ранку творча група сайту (а паралельно з нею і працівники навчального відділу та деканатів і директоратів) відвідала заняття і спілкувалася з студентством. І з цього вранішнього рейду можна зробити один висновок: молодь скучила за очним навчанням і, незважаючи на те, що навчальний рік розпочався незвично рано, рада особисто відвідувати заняття.
   Все чудово, аби не відчуття щоденної тривоги, говорить третьокурсниця гуманітарно-педагогічного факультету Ганна Єфремова. В такий час гостро розумієш, який необхідний фах – психолога – обрала.
   Її колег – студентів 1-ї групи ми побачили в ході лекції з клінічної психології, яку третьокурсникам читала Ярослава Цезарєва. Цікавимося, якій формі навчання – очній чи дистанційній – вони б віддали перевагу? Очно краще, адже ти відчуваєш всю повноту студентського життя, а саме цього і бракує через пандемію і війну з рф, висловлює загальну думку Юлія Кравець.

   Майбутніх фахівців з деревообробки – 8-му групу 2-го курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства – представив директор інституту Петро Лакида: гарна академгрупа, у перший день занять зібралася в аудиторії практично в повному складі, а це багато про що свідчить. Сьогодні вперше нам читають предмет «Прикладна механіка», говорить її староста Сергій Філоненко. Ці знання теж знадобляться в роботі майбутнім керівникам лісівничої галузі.
   Їхніх старших колег по навчанню – третьокурсників, які опановують ті ж самі деревообробні та меблеві технології – ми зустріли на підході до однієї з лабораторій в 17-му корпусі. Настрій теж не те що святковий, але піднесений: давно не бачилися. Не було для цього ні часу, ні можливостей, пояснює староста Євгеній Яровий: хто волонтерить, хто вдома, особисто він повернувся до навчання з підрозділу тероборони. І саме тому так цінується цей час в аудиторіях, про який подбало керівництво університету.

 

   Така ж піднесена атмосфера панувала і в навчально-науково-виробничій лабораторії водних біоресурсів та аквакультури, де лекцію з фізіології і біохімії гідробіонтів читали для двох груп другокурсників факультету тваринництва та водних біоресурсів, які опановують спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура». За кілька днів ці враження, можливо, і притлумляться, але це не відбере радості зустрічі після тривалої і тривожної розлуки, діляться відчуттями їх старости Тетяна Хруленко та Юлія Свистун. І поки є можливість вчитися очно – це можна і треба робити.

 

 

 

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook