Підтримка українських науковців безкоштовним доступом до дослідницьких інструментів Elsevier

6 серпня 2022 року
     На початку вторгнення росії в Україну компанія Elsevier негайно вжила заходів для підтримання постраждалих та їхніх сімей. Разом з дочірніми компаніями вона пожертвувала 1 мільйон доларів на допомогу організаціям на місцях в Україні та прикордонних країнах, щоб підтримати зусилля з надання негайного захисту та медичних товарів, а також товарів для екстреної допомоги. Було запропоновано дослідникам і студентам в Україні або переселенцям з України безкоштовний доступ до ScienceDirect, забезпечили клініцистів безкоштовним доступом до таких інструментів, як ClinicalKey.
     Також Elsevier відмовилися від плати за публікацію статей (APC) для українських авторів-кореспондентів, які публікуються в золотих журналах відкритого доступу ‒ для детальної інформації, допомоги та підтримки зв'яжіться з [email protected].
 
«Ми відмовляємося від APC для статей у відкритому доступі, які мають автора-кореспондента з України.
Відмова здійснюється автоматично і ми чітко повідомимо про це автору під час процесу публікації».
 
     З детальнішою інформацією про золоті журнали відкритого доступу можна дізнатися за покликаннями [1], [2] та [3].
 
    Щоб і надалі полегшувати роботу дослідників у складних умовах, компанія створила Resource Centre Page (ресурсний центр), де українські дослідники можуть зареєструватися, щоб отримати доступ до додаткових дослідницьких інструментів Elsevier, таких як Scopus, Researcher Discovery ‒ модуль пошуку та співпраці, академія дослідників, безкоштовних модулів електронного навчання, а також ScienceDirect і Mendeley.
 
«Якщо ви український клініцист або студент-медик, ми також продовжуємо пропонувати доступ до клінічного контенту та інструментів тут».
 

Щоб налаштувати безкоштовний доступ, виконайте наведені нижче інструкції:

 
1. Зареєструйтеся на сторінці реєстрації, ідентифікатор і пароль будуть надіслані безпосередньо на Вашу електронну адресу (найкраще використовувати електрону скриньку з доменом @nubip.edu.ua)
     *після заповнення всіх даних, натисніть кнопку «submit»
2. Після того як Ви заповните всі дані, на Вашу пошту прийде лист з підтвердженням про реєстрацію для безкоштовного доступу. З ним нічого не робите, чекаєте ще один лист.
 
3. Через деякий час на вашу скриньку прийде лист від Elsevier (потрібно перевірити всі папки: вхідні, спам, реклама, соцмережі тощо.), де буде Ваш ідентифікатор та пароль для активування безкоштовного доступу до ресурсів.
     В пункті 1 необхідно натиснути на виділений текст «AccessPage». Вас перенаправить на таку сторінку:
 
4. Тут вводите необхідні дані з пунктів 2 та 3 з останнього листа та натискаєте на кнопку «Continue» (набір цифр та символів може відрізнятися від прикладу на фото).
 
5. Після успішно введених даних Ваша початкова сторінка прибуття буде Scopus, але Ви матимете доступ до ScienceDirect, Scopus, Researcher Discovery, Researcher Academy та Mendeley.
6. Вітаємо, Ви успішно все виконали та маєте безкоштовний доступ до зазначених ресурсів. Бажаємо продуктивного користування.
 
Звертаємося до науковців університету – використати нові можливості у науковій діяльності.
Бережіть себе. Мирного неба Україні!
 
Артем Антонів,
відділ науково-технічної інформації

науково-дослідної частини

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook